Speltips inför Frölunda – Djurgården 30/4: Ångestmöte i SM-finalen

Simon Pålsson Publicerat: 29 april 2019

Djurgården kvitterade till 2-2 i SM-finalen mot Frölunda och mycket står på spel inför match fem tisdagen den 30 april 2019. Läs speltips.


Annons:
Hos SHL:s officiella bettingpartner Betsson får du just nu en välkomstbonus om 100% upp till 1000 kronor. Hämta den här!

Annons:

Vem kan klaga på underhållningen som vi bjuds på i pågående SM-final mellan Frölunda och Djurgården egentligen? Förmodligen ingen.

Djurgården har nu vunnit två matcher så här långt – båda inför sin egen hemmapublik – medan Frölunda står på exakt lika många vinster. Det är alltså 2-2 i matcher efter fyra tillställningar och känslan är att tisdagens möte, den femte matchen i finalen, kan bli väldigt avgörande för var guldet hamnar till slut.

Frölunda har varit klart bättre i Scandinavium och har med den vetskapen allting i egna händer inför tisdagens möte. Det ska sägas att göteborgarna också hade ledningen med 2-0 uppe i Hovet i helgens möte, men att Frölunda där och då tappade till 3-2 efter tre mål av Djurgården i sista perioden. Det var en irriterad match där domarinsatsen hamnade i fokus, men spelarna harr många gånger visat sig bra på att skaka av sådana saker och nu fokusera helt på nästa uppgift.

En favorit i repris

I det förra mötet var vi korrekt ute i vår analys när vi såg matchen som en lite mer stängd historia än de tidigare tillställningarna. Mötet slutade med fem mål – 3-2 till Djurgården – och det underspel vi hade serverat inför nedsläpp satt därmed som en smäck. Nu går tankarna i liknande banor inför det femte mötet.

Det lag som vinner här kommer att sitta i ett väldigt bra läge inför avslutningen på finalen och kan alltså avgöra allting (och fira triumfen) redan i matchen därpå. Om man vänder på resonemanget innebär det här också att det lag som förlorar hamnar i en synnerligen prekär situation. Det kan göra att försiktigheten smyger sig på här och lagen tar verkligen säkerheten före allt annat.

Ett par sådana tendenser gick att se i helgens match och nu tror vi att det blir än mer påtagligt. Den gången räckte det till att sätta ett underspel med ett måls marginal. Den här gången kan det mycket väl bli än mer målsnålt. Känslan är i alla fall att det är där vi hittar bäst spelvärde.

Under 5,5 mål spelas till 1,71 gånger krämen hos Betsson.

Annons:
  Rygga spelet hos Betsson – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Under 5,5 mål
Odds:  1,71 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betsson
Spelstopp:  19:00, tisdag 30/4
TV:   tvtolv logo cmorehockey logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen: