Speltips inför Frölunda – Luleå 13/4: Lika tight igen

Simon Pålsson Publicerat: 11 april 2019

Luleå Hockey vann den senaste SM-semifinalen mot Frölunda i SHL:s slutspel, men det är fortfarande skarpt läge inför lördagen den 13 april. Läs vårt speltips.


Annons:
Hos SHL:s officiella bettingpartner Betsson får du just nu en välkomstbonus om 100% upp till 1000 kronor. Hämta den här!

Annons:

Det går inte att blunda för att vi numera är glödheta vad gäller speltipsen på SM-slutspelet. Som bekant är vi framme vid semifinalerna och det har nästan hunnit med att bli skarpt läge redan nu. Det är väldigt ovisst i båda matchserierna, varpå spänningen också är väldigt fin.

Precis som vi misstänkte tog Luleå Hockey en tung hemmavinst mot Frölunda i förra omgången. Detta i en prekär situation när laget låg under med 2-0 i matcher och verkligen hade kniven mot strupen. Men tack vare en relativt stabil och bekväm 3-1-seger har laget åter känning med underläge 1-2 i matcher inför möte fyra nere i Göteborg. Det här kan dock också bli en riktig nyckelmatch.

En förlust här skulle innebära att Luleå Hockey måste återgå till att hela tiden släcka bränder. Då skulle Frölunda ha tre chanser på sig att avgöra den här semifinalen, varav en chans inför sin egen hemmapublik. Frågan är om Joel Lundqvist och resten av laget verkligen skulle släppa en sådan chans?

Ännu en tight match väntar

Vad som har kännetecknat Luleå Hockey under egentligen hela säsongen är den sannerligen välorganiserade defensiven och som vanligt är det organisationen som legat i fokus hos norrlänningarna. Det är en spelidé som har blivit till en identitet, men den här säsongen är det första på ett tag då bitarna verkligen fallit på plats.

Redan i grundserien såg Luleå Hockey väldigt heta ut och i slutspelet har de fortsatt på den inslagna vägen. De är fortsatt bäst när det blir mer kontrollerad ishockey i matcherna, varpå laget också visat sig väldigt starka på bortaplan. Då går det att ligga lite lägre och ställa om på en motståndare som lockas fram av sin egen hemmapublik.

I två raka matcher har vi fått se lite mer målsnåla matcher. Det är någonting man som åskådare till Luleå Hockey har fått vänja sig vid. Vi ser ingen anledning att omvärdera det inför match fyra.

Under 5 mål (asian handicap) spelas till 1,67 gånger såsen hos Betsson.

Annons:
  Rygga spelet hos betsson – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Under 5 mål (asian handicap)
Odds:  1,67 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betsson
Spelstopp:  15:15, lördag 13/4
TV:   cmorehockey logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen: