Speltips inför Frölunda – Luleå 18/10: Tungviktsmöte

Simon Pålsson Publicerat: 18 oktober 2018

Det finns starka indicier som talar för en jämn match i Göteborg på SHL-torsdagen när Frölunda får besök av norrländska Luleå HF.

Annons:

Det är som bekant jämnt i SHL-tabellen, någonting som ter sig naturligt med tanke på att det bara är åtta fulla omgångar spelade av säsongen. Två lag som inte har imponerat, men som åtminstone smugit med ändå är Frölunda och Luleå.

Det är väl egentligen kring Frölunda det är mer positiv energi just nu och även fall alla bitar inte på långa vägar finns på plats än finns det fina tendenser i spelet. På hemmaplan är göteborgarna lika starka som vanligt och spelet verkar lagom vägvinnande för att det ska kännas hoppfullt inför framtiden.

Märk väl att Frölunda förutom ett poängsnitt på två poäng per match i SHL – det får ändå sägas fullt godkänt så här långt – också har gått bra i Champions Hockey League. Tillsammans med Malmö Redhawks blev de gruppvinnare i sin grupp i CHL och kunde därmed räkna in en slutspelsplats. Det var någonting som Djurgården inte mäktade med.

Ett målsnålt möte väntar

Nu väntar match hemma mot ett Luleå HF som på många sätt går att känna igen från tidigare säsonger. Precis som vi har gjort oss vana vid med norrlänningarna är det aggressivitet, täta lagdelar och ett kollektivt hårt jobb som ligger till grund för mycket. Uppe i Luleå vinner man hockeymatcher genom att släppa in färre mål än motståndarna.

Det här är traditionellt ett möte som blir tätt och inte sällan får vi se antingen förlängning eller åtminstone uddamålssegrar. I fem raka matcher har båda lagen misslyckats med att vinna med mer än ett mål. Som neutral åskådare är det såklart perfekt.

Ännu en gång ser vi framför oss en match där det inte sprudlar fullkomligt målmässigt, men där lagen ändå är jämna. Det talar för ett underspel.

Under 5 mål asian handicap (ordinarie tid) spelas till 1,78 gånger såsen hos William Hill.

Annons:
  Rygga spelet hos William Hill – Få upp till 1 000 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips:  Under 5 mål, asian handicap (ordinarie tid)
Odds:  1,78 (Jämför alla odds)
Bolag:  William Hill
Spelstopp:  19:00, torsdag 18/10
TV:   cmorelivefyra logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen: