Speltips inför Frölunda – Luleå 9/4: Lite snålare match

Simon Pålsson Publicerat: 8 april 2019

1-0 i matcher till Frölunda i SM-semifinalen mot Luleå Hockey. Det ligger till grund för vårt speltips inför match två den 9 april 2019.


Annons:
Hos SHL:s officiella bettingpartner Betsson får du just nu en välkomstbonus om 100% upp till 1000 kronor. Hämta den här!

Annons:

Det krävdes hela 77 minuter effektiv ishockey innan den första semifinalen mellan Luleå Hockey och Frölunda skulle komma att avgöras. Då klev Rhett Rakhshani – aningen oväntad målskytt – fram med det avgörande 4-3-målet för Frölunda på bortaplan. Det innebär att göteborgarna har skaffat sig en 1-0-ledning i semifinalen mot Luleå Hockey.

Därmed har också Frölunda allting i egna händer nu när laget redan efter den första rundan lyckats vända på bortaplansnackdelen. Nu är fördelen av hemmaplan helt plötsligt i göteborgarnas händer. Än återstår det sex matcher i semifinalen, men för Frölundas del räcker det alltså att vinna sina tre hemmamatcher för att ta sig till final.

Det vi lärde oss av den första semifinalen här är att det är två oerhört jämna lag. Det som kändes som en målsnål historia på förhand såg också ut att bli det hela vägen in i mål, men Luleå Hockey vände på steken med två mål sista tre minuterna och tog det till förlängning med 3-3. Aningen oroande är det dock att laget låg så illa till under stora delar av matchen – trots hemmaplan.

En motreaktion att vänta

Om vi ser till grundserien har Luleå Hockey förmodligen varit det lagd – möjligen tillsammans med Färjestad – som visat prov på störst stabilitet och den tydligaste, mest förankrade spelidén. Det organiserade norrländska laget har en stark förmåga att kontrollera matcherna och vinna genom att släppa in få mål. Att då inleda direkt med att släppa in tre mål under ordinarie tid i en semifinal på hemmaplan är aningen oroande.

Faktum är att Luleå haft problem med Frölunda hela säsongen och faktiskt släppt in totalt tio mål på fyra möten. Det är aningen mer än snittet totalt. Å andra sidan slutade grundseriemötena 2-2, någonting som bevisar hur jämna lagen bör vara.

Efter lite av en målfest i det första mötet räknar vi iskallt med att Luleå Hockey gör allt för att stänga igen den här semifinalen. Väl på bortaplan tar laget riskminimerandet till ännu högre nivåer. Det bör därmed bli någon form av målmässig motreaktion på semifinal ett här.

Under 4,5 mål (ordinarie tid) spelas till 1,89 gånger såsen hos Betsson.

Annons:
  Rygga spelet hos Betsson – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Under 4,5 mål (ordinarie tid)
Odds:  1,89 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betsson
Spelstopp:  19:00, tisdag 9/4
TV:   cmorehockey logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen: