Speltips inför Frölunda – Malmö Redhawks 23/3: Repris i kvarten

Simon Pålsson Publicerat: 21 mars 2019

Förra säsongen slog Malmö Redhawks ut Frölunda redan i SM-kvartsfinalen. Nu är göteborgarna ute efter revansch. Match 1 spelas den 23 mars.


Annons:
Hos SHL:s officiella bettingpartner Betsson får ni en välkomstbonus om 100% upp till 2 500 kronor. Hämta den här!

Annons:

För exakt ett år sedan spelade Frölunda och Malmö Redhawks en kvartsfinalmatch i SM-slutspelet. Då kunde Frölunda visserligen vinna med 2-1 till slut hemma mot skåningarna, men den vinsten satt långt inne. Det var också tydligt att laget skulle få det tufft i matchserien efter att ha förlorat premiären på hemmaplan och sen vunnit knappt nere i Malmö Arena i matchen därpå.

Det hela slutade sedan med att Malmö Redhawks slog ut Frölunda efter sex matcher efter totalt två vinster på tre försök i Göteborg. Det har å andra sidan blivit två förluster i grundserien den här säsongen – tre totalt på fyra försök mot Frölunda – men skåningarna har ändå en positiv känsla med sig här.

På senare år har vi fått se en speciell rivalitet växa fram mellan de här klubbarna där det finns tydliga förbindelser mellan städerna och också en rivalitet som i viss mån sträcker sig över på det fotbollsmässiga planer. Där finns det inte minst från göteborgarnas sida en liten malmöitisk, himmelsblå tagg sidan. Det adderar bara någonting extra, härligt till matcherna mellan lagen.

Farligt stor favorit

Spelbolagen, inte minst då SHL:s officiella bettingpartner Betsson, utnämner Frölunda till klara favoriter inför såväl den här första matchen som hela kvartsfinalen. Men i våra ögon är det här en farlig väg att vandra och frågan är om inte göteborgarna är på väg att bli lite väl stora favoriter.

Visst, Roger Rönnberg har fått fason på sitt lagbygge och har återigen visat prov på ett vägvinnande spel i perioder av säsongen. Det räckte till en ny titel i Champions Hockey League och det räckte till en given slutspelsplats. Malmö Redhawks tog sig också direkt till kvartsfinalerna, men då med mer knapp marginal.

Hur som helst har båda lagen fått vila sista dagarna och lär kliva ut med en väldig energi här. Det vi har sett i tidigare möten mellan lagen, både den här säsongen och förra säsongen, är att det kan bli galet målrikt när det inte gäller lika mycket. Men när det är skarpt läge blir det synnerligen täta matcher.

Här tror vi att Malmö Redhawks trivs med att slå lite ur underläge.

Malmö Redhawks över 1,5 mål (inklusive övertid) spelas därför till 1,59 gånger såsen hos Betsson.

Annons:
  Rygga spelet hos Betsson – Få upp till 2500 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Malmö Redhawks över 1,5 mål (inklusive övertid)
Odds:  1,59 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betsson
Spelstopp:  14::45, lördag 23/3
TV:   cmorelive logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen: