Speltips inför Frölunda – Malmö Redhawks 26/2: 1X2-spel

Simon Pålsson Publicerat: 26 februari 2019

Frölunda är enorma favoriter inför mötet med Malmö Redhawks i SHL, någonting som tydligt avspeglar sig i vårt speltips som tar hjälp av oddsvärderingen.

Annons:

Det är väl förmodligen lagens tabellpositioner som gör det, men känslan är trots allt att det är lite märkligt (och såklart synd) att tisdagens match mellan Frölunda och Malmö Redhawks i SHL inte hypas mer av sändande tv-bolag. I våra ögon är det här nämligen ett möte som ofta bjuder på extra underhållning.

Den rivalitet som blivit allt tydligare mellan lagen bottnar väl egentligen i en rad olika saker, även fall det inte är helt glasklart. Den naturliga rivaliteten som finns mellan städarna – Göteborg och Malmö – är en viktig faktor. Det är någonting som sträcker sig över flera områden i samhället och då kanske allra främst andra sporter, där fotbollen är det allra tydligaste exemplet.

Sista säsongerna har det också varit en hel del munhugg mellan lagen, såväl på som utanför planen. Det har spätt på rivaliteten. Förra säsongen skrällde Malmö Redhawks – inte enligt oss, men enligt många andra – när laget slog ut Frölunda ur slutspelet efter ett par riktigt starka insatser i Scandinavium. Det lär ha kryddat till stämningen mellan lagen ytterligare.

Därför har vi stora förväntningar inför tisdagens match.

Alldeles för stor favorit

Spelbolagen är till synes helt ense om att det här är ett möte med en synnerligen tydlig favorit. Det är naturligt att hemmalaget – i det här fallet ett lag som är fem placeringar bättre än sina gäster i tabellen – får en slags favoritroll men i det här fallet känns det överdrivet.

Frölunda har med det sagt fem vinster på sina sex senaste matcher, varav en vinst i finalen av CHL. Det finns positiv energi kring laget och fortsatt är det ett bra lag på hemmaplan. Men med det sagt vågar vi ännu inte lita på Frölunda. Det är fortfarande ett lag som står för bottennapp i sina matcher.

Malmö Redhawks har sett svaga ut under februari månad och har på det hela taget varit klart sämre under 2019. Då är det precis den här typen av tillställningar som sätter fart på motivationen. Det ska inte underskattas.

Gästerna kommer att göra det till ett helvete för Frölunda här. Ett oavgjort resultat ligger nära till hands.

Hos Interwetten spelas X (oavgjort) till hela 4,45 gånger krämen.

Annons:
  Rygga spelet hos Interwetten – Få upp till 1 000 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips:  X (oavgjort)
Odds:  4,45 (Jämför alla odds)
Bolag:  Interwetten
Spelstopp:  19:00, tisdag 26/2
TV:   cmorelivefyra logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen: