Speltips inför Frölunda – Örebro HK 14/11: Slagläge

Simon Pålsson Publicerat: 14 november 2019

Frölunda har press på sina axlar och ligger lite dåligt till på flera fronter efter tre raka förluster. Drömläge för Örebro HK i SHL.

Annons:

Det är skarpt läge i SHL redan nu och det går att se att serien ganska tydligt har skiktat sig. Det är en utveckling som har blivit allt tydligare på senare år där det känns som att de lag som har träffat rätt under sommaren när trupperna ska byggas skördar frukterna snabbt under hösten och resten av grundserien.

Ett av årets utropstecken är utan tvekan Örebro Hockey, som tagit sig upp i serieledning för första gången på gud vet inte hur länge. Det är ett imponerande sätt som man nu tar sig an den här säsongen på.

En stor del av förklaringen är spelare som Ryan Stoa, som ligger tvåa i skytteligan och såklart målvakten Dominik Furch som har imponerande 92,16 i räddningsprocent så här långt. Det är värt att ha med sig.

Just nu toppar man alltså SHL med 34 poäng på 16 omgångar, men det är så pass jämnt att man kommer att bli förbisprungna av Frölunda om det skulle bli förlust på torsdagskvällen. Det kan vara värt att ha med sig som en liten extra nugget inför det här mötet.

Då kan det också vara värt att notera det faktum att Frölunda nu står på tre raka förluster, för första gången under den här hösten. Det är ingen vidare trend att vila på för göteborgarna som också har det kärvt i Champions Hockey League. Efter att ha förlorat med hela 6-3 borta mot Färjestad i den första av två åttondelsfinaler har man nu pressen på sina axlar. I SHL har man två raka förluster, mot mittenlagen Brynäs och Malmö Redhawks.

Annons:

Dags att studsa tillbaka

Det går inte att klaga alldeles för mycket på inledningen av den här säsongen för Frölunda, som fortsatt är ett topplag och som fortsatt är ett av loken som driver på det tåg som är SHL. Det är inte utan att man imponeras av göteborgarnas förmåga att hela tiden vara en del av toppstriden.

Men med det sagt är formen alltså inte den allra bästa nu och med ett pressat läge i Champions Hockey League tror vi att man är i behov av att studsa tillbaka. Å andra sidan finns risken att fokus ligger lite på CHL-slutspelet just nu, med tanke på att returen mot Färjestad alltså ska spelas så tidigt som nästa vecka.

Örebro HK är samtidigt sylvassa i sin form och radar upp vinst på vinst. Att man nu är serieledare tyder på att det här kan bli en minnesvärd säsong. Vi vågar nästan gå i god på att man tänker göra allt i sin makt för att smida medan järnet är varmt så att säga. För i ärlighetens namn är det inte alltid det är särskilt varmt i dessa trakter.

Örebro HK vinner (draw no bet) spelas därför till 2,75 gånger insatsen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 500 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Örebro HK vinner (draw no bet)
Odds:  2,75 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp: 19:00, torsdag 14/11
TV:   cmorelivetre logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

 
Annons: