Speltips inför Frölunda – Rögle BK 4/1: Överspelet

Simon Pålsson Publicerat: 4 januari 2020

Alla ögon riktas mot målmarknaden inför matchen mellan topplagen Frölunda och Rögle BK i SHL.

Annons:

Det spelas en handfull intressanta matcher i SHL under lördagen och med tidigt nedsläpp ska vi bland annat sätta tänderna i matchen mellan Frölunda och Rögle BK. Det här är den match som sändande tv-bolag har valt att sätta som sin huvudmatch och det går att förstå varför så är fallet.

Nu krockar den här matchen olyckligt nog med JVM-semifinalen mellan Sverige och Ryssland. Det lär inte vara det allra bästa för att locka publik varken till tv-sofforna eller till läktarna i Scandinavium. Men med det sagt är det här en match som verkligen lockar på förhand.

Om vi ser till tabellen är det här två lag som i skrivande stund ser ut att ta sig till slutspelet utan att behöva spela åttondelsfinalen eller play-in som det också kallas. Frölunda har några poäng till godo – sex för att vara exakt – på Rögle BK men båda lagen känns som givna del av toppen den här säsongen.

Dessutom är det två lag som ofta spelar intressanta matcher mot varandra. I de två första matcherna under säsongsinledningen har vi fått se 2-1 två gånger om. Faktum är att uddamålsvinster har varit gångbart mellan lagen. I samtliga möten från 2018 och framåt har uddamålsvinst åt endera håll varit utgången. Det gör att spänningsnivån ofta är på ett högt värde i dessa matcher.

Annons:

Ett överspel i SHL

Visst, det går att konstatera att flertalet matcher mellan lagen slutat ganska målsnålt och tätt. Inte sällan är det 2-1 eller 1-1 efter full tid som har varit resultatet. I båda de första mötena den här säsongen har det varit just 2-1 som blivit slutresultatet.

Men trots det har vi ett överspel nära till hands inför den här matchen. Det mesta pekar i den riktningen, om vi får resonera som vi gör. Det är nämligen två offensivt väldigt starka lag. Det är dessutom ett Frölunda som när man spelar på hemmaplan vågar vara klart mer öppna i sitt sätt att spela. Det i sig talar för att det ska bli en hel del mål.

Frölunda kommer till matchen med två raka vinster och nyårsperioden har plötsligt blivit bättr eigen, efter att man faktiskt såg lite skakiga ut precis innan jul. Rögle BK har i sin tur tre raka vinster, däribland en tung 4-1-vinst borta mot Malmö Redhawks i Skånederbyt.

Här ligger målen nära till hands och vi hoppas på en öppen match. Över 4,5 mål spelas till 1,75 gånger såsen hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Över 4,5 mål
Odds:  1,75 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard
Spelstopp:  15:15, lördag 4/1
TV:   cmorehockey logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Annons:


Annons: