Speltips inför Frölunda – Rögle BK 5/10: Seriefinal i SHL

Simon Pålsson Publicerat: 5 oktober 2019

Frölunda och Rögle BK gör upp i seriefinalen i SHL lördagen den 5 oktober. Det kräver såklart ett speltips med en härlig högoddsare.

Annons:

Det är förmodligen få neutrala hockeyälskare som kan klaga på inledningen av den här SHL-säsongen. Det har varit en makalös inledning med många heta matcher, men kanske allra mest många skrällar och lag som har överraskat i stora ordalag. I vissa fall har det dock varit negativt.

Men ett lag som däremot har imponerat stort är Rögle BK – som just nu är serieledare i den totala SHL-tabellen. Som vi vet är det en klubb som länge försökt etablera sig som ett slutspelslag och det känns som att sportchefen Chris Abbott äntligen har ett tillräckligt bra lagbygge på plats för att man ska vara ett givet slutspelslag. Eller tar vi ut segern i förskott för skåningarna nu?

Hur som helst är vi imponerade av deras inledning på säsongen och ser fram emot vad som nu kan vänta när man på lördagskvällen möter Frölunda, två i tabellen, på bortaplan. Det här är en match som utifrån har alla förutsättningar för att bli någonting alldeles extra.

Annons:

Överdriven favorit

Hemmalaget har tydligt målats ut som favorit av spelbolagen och med tanke på historien kan man kanske förstå varför. Dessutom har göteborgarna inlett säsongen mycket starkt – där spelet på hemmaplan så gott som alltid är fläckfritt för västkustslaget. Det är värt att ha med sig.

Men Rögle BK har som bekant en så pass stark inledning på säsongen bakom sig att vi åtminstone förväntar oss en tät historia mellan två offensivt starka lag.

Historiskt har dessa båda lag haft en förmåga att spela intensiva, roliga möten mot varandra – ofta med många mål åt båda håll. Därför har vi en viss känsla för att så ska bli fallet den här gången också. Dessvärre har man lagt linan på 5,5 mål och det gör att vi backar för ett överspel.

Det här blir också en speciell tillställning i det att Frölunda tänker ta tillfället i akt att hylla några av sina gamla hjältar – däribland landslagsmålvakten Håkan Algotsson från 90-talet. Det gör att fullt hus väntas i Scandinavium och det vet vi sedan gammalt är en fördel.

Med det sagt tror vi att spelbolagen överskattar favoritskapet något här. 4,30 gånger pengarna är oddset på att matchen går till förlängning. Det är för bra för att inte prova en tv-peng på.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 500 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  X (oavgjort)
Odds:  4,30 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet
Spelstopp:  18:00, lördag 5/10
TV:   cmorelivetva logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

 
Annons: