Speltips inför Frölunda – Timrå 5/1: Lördagens huvudmatch

Simon Pålsson Publicerat: 5 januari 2019

Timrå IK tar med sig en försiktigt positiv trend i det nya året och vi hoppas att det ska hjälpa jumbon borta mot serieledande Frölunda på lördagen.

Annons:

SHL bjuder åter på lördagsunderhållning och givet blir det fokus på mötet mellan Frölunda och Timrå, två lag i stort behov av en trepoängare.

Frölunda har efter en skakig inledning på säsongen rest sig ordentligt de sista månaderna och har i den jämna SHL-tabellen kunnat segla hela vägen upp i topp. Det är ingenting annat än djupt imponerande, inte minst mot bakgrund av den grova kritik laget fick under inledningen på säsongen.

Nu väntar tabelljumbon Timrå IK på hemmaplan och någonting annat än att Frölunda ska gälla som klara favoriter här vore mycket förvånande. Det ska vara klasskillnad mellan lagen, vilket inte minst tabellen då visar. Men för den som vill vara lite optimistisk som bortasupporter går det faktiskt att se en positiv trend på sistone.

Spel på gästerna

Det ska sägas att Timrå IK bara är en vinst ifrån att klättra två viktiga placeringar i tabellen och därigenom gå förbi Örebro hK. Det hade räckt för att också ta sig bort från kvalserien. Men med tanke på att det återstår knappa hälften av säsongen är det för tidigt att prata om den biten redan nu.

Hur som helst har Timrå IK sin tunga jumboplacering till trots faktiskt visat prov på fint spel i perioder under hösten och nu vintern. På senare tid har laget både vunnit borta mot Luleå HF (!) och hemma mot Brynäs. Det är ett fall framåt. Senast blev det sånär poäng mot Linköping också.

Timrå IK har visserligen förlorat båda matcherna mot Frölunda den här säsongen men har stått för fullt godkända insatser i båda mötena. Kanske är det dags att få betalt nu? Spelbolagen är ense om att hemmalaget är enorma favoriter, men vi väntar oss ändå ett bortalag som kan göra skada.

Timrå IK över 1,5 mål spelas till 1,91 gånger såsen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få 500% upp till 500 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips:  Timrå IK över 1,5 mål
Odds:  1,91 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp:  15:15, lördag 5/1
TV:   tvfyra logo cmorehockey logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen: