Speltips inför Frölunda – Växjö Lakers 8/12: Ångestmöte deluxe

Simon Pålsson Publicerat: 8 december 2018

Frölunda har en hel del ångest att hantera inför lördagens match hemma mot Växjö Lakers i Scandinavum. Det öppnar ett bra slagläge för gästande lag.

Annons:

Det är ångest för hela slanten som gäller inför lördagens möte mellan Frölunda och Växjö Lakers. Korrekt nog har sändande bolag valt att singla ut det här som omgångens hetaste drabbning och det kan vi verkligen förstå av flera anledningar.

Det är ingen hemlighet att mötena mellan Frölunda och Växjö Lakers på senare år varit mötena mellan två av lagen som verkligen för svensk ishockey framåt. Frölunda är fortfarande ett av de bästa ställena för en ung spelare att ta sina första kliv mot eliten, en position som Växjö Lakers också aspirerar på efter förra säsongens succé med flera spelare som blev klara för NHL.

Den här säsongen har båda lagen haft problem i SHL och har därmed snubblat sig fram, någonting som skänkt en del ångest till både klubbledning och supportrar. Det spetsar till den här matchen ytterligare. Att Frölunda förlorade med hela 7-1 borta mot Örebro så sent som i torsdags gör också att saker och ting ställs på sin spets.

Bra slagläge för gästerna

Parallellt med att göteborgarna åkte till Örebro och förlorade vann Växjö Lakers hemma mot bottenlaget Timrå med 1-0 efter en tät match. Det var faktiskt lagets sjunde vinst på sina nio senaste matcher och fullbordar därmed en positiv trend sedan november månad och framåt. Det är någonting att ta med sig här.

Samtidigt är skillnaden mot förra säsongen fortsatt slående då laget inte längre dominerar sina matcher på samma vis, varken spel- eller målmässigt. I stort sett samtliga segrar har varit med uddamålet på senare tid och vore det inte för en solid defensiv grund hade spetsen förmodligen inte räckt till lika många poäng.

Frölunda har sett direkt deppiga ut på slutet och måste ses som ett lag i farozonen här. Det finns ett bra slagläge för gästerna.

Växjö Lakers +0.0 (asian handicap) spelas till 2,12 gånger krämen hos Bethard. Det är samma spel som draw no bet.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få 200% upp till 1 000 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips:  Växjö Lakers +0.0 (asian handicap)
Odds:  2,12 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard
Spelstopp:  15:15, lördag 8/12
TV:    tvfyra logo
Stream: 
Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen: