Speltips inför HV71 – Färjestad 21/12: Kryssläge

Simon Pålsson Publicerat: 20 december 2018

Det finns en hel del som talar för att rivalmötet mellan HV71 och Färjestad BK blir betydligt jämnare än vad lagens formskillnad möjligen indikerar.

Annons:

Det står alltså en ny hel omgång i SHL på schemat den här fredagen. Det gör också att vi kan gräva fram lite härligt spelvärde inför helgens – om vi är generösa – första dag.

I Jönköping ska vi se HV71 brottas med rivalen Färjestad BK, ett möte som under 2000-talet ofta varit väldigt hett mellan två lag som aspirerar på SM-guldet. Den här säsongen känns det som en avlägsen verklighet för åtminstone HV71 som halkat efter i tabellen redan nu. Mest troligt kan laget ta sig i kragen under andra halvan av grundserien och därigenom ta sig upp från plats nummer 11 där vi just nu hittar laget i tabellen.

Med det sagt bör laget kunna alstra en hel del energi inför fredagens match. Inför vad som väntas bli en stor publiksiffra ska HV71 åter visa sig värdiga att nämnas i slutspelssammanhang och mot Färjestad BK vill laget sällan (eller aldrig) förlora. Motivationen kommer med andra ord att bli en faktor även här.

Ett jämnt möte väntar

Det som däremot oroar för HV71 inför det här mötet är den allt risigare formen. Efter tre raka vinster kring månadsskiftet är laget nu tillbaka i förlorarspåret och har förlorat två raka matcher. Det ska sägas att senast var det efter förlängning mot Djurgården. Ett helt okej resultat mot ett av seriens topplag.

Vad gäller bortalaget är det seriens klart mest formstasrka lag för tillfället med sex raka vinster. Det är å andra sidan en rad väldigt täta matcher och ett par förlängningar som ligger bakom succén, men det faktum att laget sedan början av november bara gått förlorande av isen en enda gång säger en hel del om formtoppen.

Just nu har Färjestad BK häng på serieledningen och kommer förmodligen att försöka ta hand om den snarast. Däremot tror vi på en tuff match borta mot HV71 där det kan bli mer jämnt än vad många tänker sig.

X (oavgjort) spelas till ,20 gånger krämen hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få 200% upp till 1 000 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips:  X (oavgjort)
Odds:  4,20 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard
Spelstopp:  19:00, fredag 21/12
TV:   cmorehockey logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen: