Speltips inför HV71 – Färjestad 24/3: Solklart kvitteringsläge

Simon Pålsson Publicerat: 23 mars 2019

HV71 tog en meriterande vinst i det första kvartsfinalmötet mot Färjestad BK i SM-slutspelet. Här är speltips inför match 2 den 24 mars 2019.


Annons:
Hos SHL:s officiella bettingpartner Betsson får ni en välkomstbonus om 100% upp till 2 500 kronor. Hämta den här!

Annons:

Efter sju sorger och lika många besvikelser (nu tar vi i) har Färjestad äntligen gjort en stark grundserie i SHL och såg under hela säsongen ut att vara ett lag för guldstriden. Det känns som att många av bitarna har fallit på plats samtidigt och den här säsongen är det inte bara defensiven eller offensiven som fungerar; nu fungerar faktiskt båda delarna.

Men väl i slutspelet ser det ut som att resan mot ett efterlängtat, eventuellt SM-guld kan bli tuffare än vad många supportrar hade hoppats på. I kvartsfinalen väntar HV71, som tog sig till slutspel genom att slå ut Rögle BK i sin åttondelsfinal, men redan efter en omgång har faktiskt Färjestad hamnat i underläge. På hemmaplan blev det nämligen förlust med 1-2 i premiären.

Det var å andra sidan i en match där hemmalaget egentligen var det bättre laget, men där HV71 reste sig sett till sina generella prestationer under säsongen och där ett starkt målvaktsspel räddade laget flera gånger. Att ha med sig 1-0 i matchserien inför den första hemmamatchen är såklart en stor fördel.

Nu är det dags för revansch

Färjestad imponerade som sagt stort under grundserien och hann till slut upp i 101 inspelade poäng efter 52 spelade omgångar. Det ger ett snitt på nästan två poäng per match. Oerhört starka papper sett över en hel, tuff och tät hockeysäsong. Det vet vi sedan tidigare. Med 165 mål var laget klart mest offensivt starka i hela SHL och det är nog dags att rota fram det nu.

HV71 slutade åtta i tabellen med 80 poäng och hade klara problem med defensiven, någonting som försatte laget i dåliga perioder under säsongen. Till slut kunde HV71 reda ut stormen och stabilt ta sig till slutspel, men det höll på att bli värre än så. Å andra sidan ser det ut som att laget toppat formen till den avgörande fasen.

Trots det tror vi på gästerna här. 1-1 i matcher ligger nära till hands.

Färjestad BK vinner (inklusive förlängning) spelas till 1,98 gånger krämen hos Betsson.

Annons:
  Rygga spelet hos betsson – Få upp till 2500 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Färjestad BK vinner (inklusive övertid)
Odds:  1,98 (Jämför alla odds)
Bolag:   Betsson
Spelstopp:  15:00, söndag 24/3
TV:    cmorehockey logo
Stream:    cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen: