Speltips inför HV71 – Färjestad BK 28/3: Tätt möte igen

Simon Pålsson Publicerat: 28 mars 2019

Jämn, tufft och tätt i tre möten. Vårt speltips tror på samma visa igen inför match fyra den 28 mars. Då fortsätter kvartsfinalen mellan HV71 och Färjestad.


Annons:
Hos SHL:s officiella bettingpartner Betsson får läsare hos Spelbloggare.se en unik välkomstbonus om 100% upp till 2 500 kronor. Hämta den här!

Annons:

Tre matcher in i kvartsfinalen mellan HV71 och Färjestad står det klart att det här förmodligen är den allra jämnaste matchserien. Resultaten i grundserien till trots ser det här ut att vara två lag som faktiskt kan gå i sju omgångar för att ta fram en vinnare. Det är som bekant bara ett av lagen som kommer att spela semifinal senare i vår.

Färjestad klev in i slutspelet som favoriter till SM-guldet, vid sidan om Luleå som också låg i toppen av grundseriens tabell. Efter 52 spelade omgångar hade båda lagen nämligen samlat in 102 poäng och var därmed klart bäst i toppen.

Förutom hemmaplansfördel rakt igenom hela slutspelet för Färjestad innebar det här också ett ökat favorittryck, men också en inre vetskap om sin egen kapacitet. Självförtroende borde med andra ord ha varit på topp inför slutspelet.

Nu kanske det inte är en självförtroendefråga, men tre matcher in i kvartsfinalen mot HV71 – som alltså å sin sida fick ta sig hela den långa vägen via en tråkig åttondelsfinal för att ens få spela kvartsfinal – står det klart att läget är ganska prekärt. HV71 leder med 2-1 i matcher efter två tunga vinster, bland annat en senast på bortaplan.

Ännu en jämn historia

Vad som har varit signifikativt för den här matchserien så här långt är hur oerhört jämn den har varit och det går inte att blunda för att marginalerna mellan de bästa topplagen och lagen ett par hack ner i tabellen är klart mindre den här säsongen. Det kan ingen undgå att notera.

I ett par säsonger har stora tunga jättar som Frölunda, Växjö Lakers och Skellefteå AIK turats om att dominera grundserien för att sedan också se starka ut i slutspelet. Det är inte riktigt vad vi ser det här året, någonting som vi har spånat om flera gånger i speltips under säsongen. Det är inte den typen av dominans som den här säsongen visat prov på helt enkelt .

Det har också visat sig i den här matchserien där varje match varit otroligt jämn och snarare handlat om detaljer eller individuella prestationer i slutändan. Det tror vi blir avgörande i det här mötet också.

X (oavgjort) spelas till fina 4,20 gånger såsen hos Betsson.

Annons:
  Rygga spelet hos Betsson – Få unik bonus upp till 2500 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  X (oavgjort)
Odds:  4,20 (Jämför alla odds)
Bolag: Betsson
Spelstopp:  19:00, torsdag 28/3
TV:  cmorelive logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen: