Speltips inför HV71 – Malmö Redhawks 28/12: Bra bortaläge

Simon Pålsson Publicerat: 28 december 2018

Malmö Redhawks är ett lag som inte kan räknas bort inför fredagens omgång i SHL. Då väntar nämligen ett fortsatt formsvagt och darrigt HV71.

Annons:

Det spelas fullt med SHL-matcher på fredagen och ett möte som förtjänar lite extra rampljus är matchen i Jönköping mellan hemmalaget HV71 och gästande Malmö Redhawks. Räkna med att skåningarna gärna ger sig själva en liten mellandagspresent med en trepoängare här.

Det är efter 26-28 omgångar spelade (det varierar fortfarande kraftigt mellan ett par av lagen så här långt) går det att konstatera att den här säsongen varit allt annat än lyckad för HV71. Med tanke på det rykte som klubben har – samt den ambition som spelarna, organisationen och supportrarna varit tydliga med – är det en smärre skandal att laget nu riskerar att missa slutspelsplats. Faktum är att Rögle BK bara är en plats bakom och skulle skåningarna gå om blir det inget slutspel i vår.

Visst, det är oerhört jämnt och kan hända mycket åt flera håll i tabellen, men att se HV71 gå igenom denna kräftgång är en klar besvikelse. Med det sagt har det sett allt bättre ut och sakta men säkert krymper avståndet uppåt i takt med att tabellen i stort blir jämnare. Det kan också bli HV71:s räddning i slutskedet.

Malmö Redhawks med slagläge

Samtidigt som HV71 har brottats med problem att klättra i tabellen – en stor anledning till det är den skrala målskörden framåt – har Malmö Redhawks lyckats hitta en annan stabilitet än andra säsonger och trots att det möjligen inte sprudlar så väldigt om skåningarna är det imponerande att se hur laget hakar på i topen. Med fyra poäng upp till serieledande Färjestad BK finns det inte mycket att anmärka på hittills för Malmö Redhawks som om de prickar formen rätt verkligen får anses vara en kandidat till ett efterlängtat SM-guld i vår.

Spelbolagen håller hemmalaget som väldigt klara favoriter inför det här mötet. Det kan vi tycka är lite missvisande. Snarare är det här – med tanke på form och matchspecifika förutsättningar – väldigt jämna lag. Det borde göra att värdet för gästerna måste anses högre då oddsen helt enkelt halkat upp ett par hack för mycket.

Malmö Redhawks förlorade i för sig senast mot Linköping, men har på det hela taget tre vinster på sina fem senaste matcher i SHL. Det är ett lag som kommer att göra match av det här. Den saken är säker.

Malmö Redhawks +0,5 spelas till 1,90 gånger krämen hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få 200% upp till 1 000 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips:  Malmö Redhawks +0,5
Odds:   1,90 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard
Spelstopp:  19:00, fredag 28/12
TV:   [cmorelive5]
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen: