Speltips inför HV71 – Rögle BK 16/3: Skräll i luften

Simon Pålsson Publicerat: 14 mars 2019

Rögle BK har goda chanser att göra match av åttondelsfinalen mot HV71 och hoppas nu skrälla sig vidare i SHL-slutspelet. Speltips inför första mötet finns här.


Annons:
Hos SHL:s officiella bettingpartner Betsson får ni en välkomstbonus om 100% upp till 2 500 kronor. Hämta den här!

Annons:

Det kan inte bara vara vi som har längtat till den här tiden på året? Efter hela 52 omgångar i grundserien har SHL äntligen kommit fram till det som verkligen är intressant. Det är nu det gäller någonting på fullt, fullt allvar. Blod, svett, tårar. Ni känner till allt det där va?

Avslutningen på grundserien blev visserligen oerhört rafflande med flera tunga matcher som avgjorde klubbars öde. Brynäs IF finns inte ens med i slutspelet när det nu drar igång, men det gör plötsligt lag som Rögle BK och Örebro HK? Förändringens vindar blåser hårt inom ishockeyn i Sverige just nu, det märks väldigt tydligt.

Rögle BK är med i slutspelet för första gången på 25 år och det är tydligt att den nya sportsliga organisationen satt sin prägel på klubben. Det har fått tydliga resultat och frågan är om det här inte är början på ett etablerat slutspelslag vi ser nu? Den senare delen av säsongen från skåningarnas sida har skvallrat om det.

Mål väntar i Jönköping

Ett lag som huserat i slutspelet så gott som alltid är HV71. Det här hade kunnat vara en sådan säsong som laget åter slogs i toppen, men på grund av en otrolig bristande jämnhet i prestationerna har laget snarare halkat ner i tabellen igen så fort det har gått bra en tid. Det är lite oroväckande inför ett tufft, tätt slutspel.

Med det sagt har HV71 faktiskt sett rätt giftiga ut sista veckorna och kliver in i slutspelet med positiv energi igen. Det ska inte heller underskattas. 4-0 mot Linköping senast var en ordentlig fjäder i hatten och välbehövlgit efter att laget släppt in nio mål på de två tidigare matcherna. Då borta mot Frölunda och mot jumbon (!) Timrå IK.

Det är verkligen upp och ner, hit och dit för HV71 hela tiden. Det är ett lag som vi inte vet var vi har. Rögle BK däremot kommer gå in med en väldig energi till slutspelet. Vi räknar stenhårt med att skåningarna ger det här allt de har. Med tanke på att åttondelsfinalerna avgörs i bäst av tre möten finns det ingen som helst tid att spilla.

Över 5 mål asian handicap (inklusive övertid) spelas till 1,95 gånger såsen hos ligans officiella bettingpartner Betsson.

Annons:
  Rygga spelet hos Betsson – Få upp till 2500 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Över 5 mål asian handicap (inklusive övertid)
Odds:  1,95 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betsson
Spelstopp:  15:15, lördag 16/3
TV:   tvfyra logo  cmorehockey logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen: