Speltips inför HV71 – Rögle BK 6/10: Tydlig favorit

Simon Pålsson Publicerat: 6 oktober 2018

Det finns ett mycket tydligt favoritskap att ta i beaktande inför lördagens sena möte mellan HV71 och Rögle BK i heta SHL.

Annons:

Det har bara spelats SHL-hockey i ett par veckor den här säsongen, men trots det har vi redan vant oss vid att kunna tillägna kvällar och dagar till att kolla på svensk topphockey. Det finns ingen anledning att inte göra det även på lördagen. Då väntar det spännande mötet mellan HV71 och Rögle BK.

Här ser vi egentligen två lag som har öppnat säsongen klart sämre än både förväntat och vad de hade hoppats på, men ändå klasskillnad i öppningarna. HV71 har två vinster och fyra förluster, ett kraftigt sämre poängsnitt än önskat så här långt. Men det finns ändå tydligt positiva insatser att luta sig mot, som 5-2-vinsten hemma mot Luleå HF.

Det känns också att HV71 fortsatt är ett starkt lag på hemmaplan och när väl alla bitar fallit på plats bör det här inte vara någon fara på taket. Samtidigt är det inte ett HV71 i klass med det som spelade i SHL för två säsonger sedan, men än finns det alltså ingen anledning att bli för alarmistisk i tonen.

Rögle BK räcker inte till

Men alarmistisk, det går det att vara som skåning och supporter till Rögle BK.

Den här säsongsinledningen har varit än sämre än vad många hade befarat och efter fem spelade matcher står laget fortfarande på noll segrar. Senast mot Malmö Redhawks var det nära och laget höll på att störa till sig minst en poäng, men det räckte inte hela vägen och gästerna kunde vinna med uddamålet till slut.

Att inleda en säsong med fem förluster är såklart underkänt på så många nivåer och det som oroar är att det inte verkar finnas någon ljusning. Efter tre raka hemmamatcher är det nu åter dags att spela på bortaplan och det bådar inte så gott direkt.

Rögle BK får det för tufft här.

HV71 -1 (asian handicap) inklusive förlängning spelas till 1,86 gånger krämen hos Betser.

Annons:
  Rygga spelet hos Betser – Få 100 kronor omsättningsfritt!

Annons:

Speltips:

Speltips:  HV71 -1 inklusive förlängning (asian handicap)
Odds:  1,86  (Jämför alla odds)
Bolag:  Betser
Spelstopp:  18:00, lördag 6/10
TV:   cmorelivetva logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen: