Speltips inför HV71 – Växjö Lakers 1/2: Derbydags i SHL

Simon Pålsson Publicerat: 1 januari 2020

Derby i SHL och då är det HV71 som återigen gäller som klara favoriter inför nedsläpp. Växjö Lakers behöver dock en trepoängare snart.

Annons:

Sent på lördagskvällen är det dags för ett nytt derby i SHL och som bekant har matcherna mellan HV71 och Växjö Lakers en speciell karaktär. Det här är inte sällan matcher som blir någonting tvärtemot vad man förväntar sig på förhand. Det har vi försökt väga in den här gången.

HV71 har hur som helst två raka vinster mot Växjö Lakers, och om vi zoomar ut ytterligare har man faktiskt bara förlorat en match sedan februari 2018. Den storhetstid som Växjö Lakers hade tidigare har mynnat ut i ett meningslöst tomrum och inte minst i derbymatcherna har det blivit tydligt att man inte riktigt når upp till HV71.

Det är såklart ingen slump att så är fallet – och det är en högst relevant faktor att ha med sig även inför den här matchen.

På det hela taget har Växjö Lakers höjt sig markant på sistone, men det är fortfarande så att laget generellt gör en ganska svag säsong. På intet sätt gäller man som en outsider till att gå hela vägen. Det svider såklart hos publiken, som blivit lite bortskämda med ett par löjligt bra säsonger.

Annons:

HV71 vinner i SHL

I våra ögon finns det flera anledningar att snarare ta rygg på hemmalaget inför den här matchen, och den huvudsakliga, mest viktiga anledningen är såklart att man känns som ett hetare lag. Så här långt har man vunnit båda de inbördes mötena den här säsongen och kan vila på denna vetskap också.

Men formen är dessutom inte alls på samma nivå som HV71. Just nu står hemmalaget på tre raka vinster och har steppat upp ordentligt efter den svaga trenden i mitten av januari. Nu ser man så där vassa ut igen.

Växjö Lakers såg ut att ha något på gång, men föll med 5-1 uppe i Luleå senast och dödade där entusiasmen som kanske var på väg att byggas upp i laget igen. Nu har man i för sig mycket att spela för – med tre poäng ner till missad slutspelsplats – men det är inte här och nu vi tror att man tar sina poäng.

HV71 vinner (ordinarie tid) spelas till 2,15 gånger såsen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 2 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  HV71 vinner (ordinarie tid)
Odds: 2,15
Bolag: Unibet
Spelstopp:  18:00, lördag 1/2
TV:  cmorelivetva logo
Stream:  cmoreplay logo

 

Annons:


Annons: