Speltips inför HV71 – Växjö Lakers 1/2: Felaktig favorit

Simon Pålsson Publicerat: 1 februari 2018

Alla blickar riktas åt torsdagens huvudmatch i SHL, där HV71 och Växjö Lakers gör upp om tre poäng. Här bör gästerna ha goda möjligheter att ta en tung vinst.

Att torsdagens hetaste match i SHL spelas i Jönköping råder det ingen tvekan om. Där är det nämligen dags för matchen mellan HV71 och Växjö Lakers, det som får klassas som ett riktigt rivalmöte.

Det gör också att spelbolagen verkar vänta sig ett hemmalag som samlar sina trupper och gör en fin insats när det behövs som mest. Där är vi inte lika övertygade, utan ställer oss direkt frågande till att favoritskapet inte är hos bortalaget.

Växjö Lakers är som bekant överlägsna serieledare och har en nivå som andra SHL-lag inte kan röra, då framförallt i termer av stabilitet och jämnhet i prestationerna över tid. Ser vi till lagens senaste matcher är formen också tydligt god, med sju vinster och en förlust på straffar under sina åtta senaste matcher. Med 15 gjorda mål på de tre senaste går det knappast att argumentera för att laget skulle ha slagit av på takten trots den överlägsna serieledaren.

Felaktiga favoriter

Det raka spelet på hemmalaget ger alltså tiondelen sämre än vad spelet på gästerna ger så här inför matchen, något vi som sagt ställer oss direkt frågan till. HV71 vann visserligen senast, borta mot Örebro HK, men har annars varit alldeles för mycket upp och ner under lång tid.

Att det blir en slutspelsplats är ju självklart, men frågan är om det går att alstra tillräcklig energi och stabilitet i prestationerna för att hota på allvar när det väl drar ihop sig?

Här är känslan att matchen på förhand är ganska öppen, men att det krävs mer av HV71 för att slå Växjö Lakers än vad det krävs av bortalaget att ta ytterligare en seger. Det bör också speglas i oddssättningen, vilket det inte gör. Därmed är dörren öppen för en spel till gästernas favör.

Växjö Lakers +0.0 (asian handicap) spelas till 1,92 gånger krämen hos Betser. Då får vi pengarna tillbaka om matchen slutar oavgjort efter ordinarie tid.

  Rygga spelet hos Betser – Få upp till 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Växjö Lakers +0.0 (asian handicap)
Odds:  1,92 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betser (Upp till 1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, torsdag 1/2
TV:   cmoresport logo spoartkanalen logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: