Speltips inför IK Oskarshamn – Frölunda 16/1: Intressant historia

Simon Pålsson Publicerat: 16 januari 2020

IK Oskarshamn kliver in i torsdagens möte med Frölunda som klar underdog. Det gäller ofta när man spelar i SHL.

Annons:

Nu smäller vi in allt vårt fokus på SHL-torsdagen och två matcher som vi tycker sticker ut den här veckan. Ett av mötena spelas nere i de småländska skogarna där IK Oskarshamn tar sig an Frölunda. Det här är två klubbar som jobbar med lite annorlunda verkligheter.

Men med det sagt har IK Oskarshamn haft en ganska okej säsong trots allt. Nu föll man i för sig med hela 5-1 borta mot Färjestad senast, men dessförinnan slog IK Oskarshamn faktiskt serieledande Luleå Hockey på hemmaplan. Det är alltså inget lag som bara lägger sig ner och dör på förhand.

Nu väntar ett Frölunda som tråcklade sig vidare till CHL-final efter 3-1 borta mot Luleå Hockey senast. Därmed höll man sin fina, imponerande Europasvit vid liv. Det är ingenting annat än fantastiskt fint gjort att åter vara framme vid en final.

Vi tror inte att den här matchen blir urladdande för spelarna, utan vi tror snarare att Frölunda tar sig an IK Oskarshamn med en boostad spelargrupp. Det kommer alltså att bli ännu svårare för hemmalaget nu.

Annons:

IK Oskarshamn har chansen

Ja, precis som rubriken ovan antyder tror vi att detta IK Oskarshamn på riktigt har chansen att förnya sitt kontrakt i SHL och hålla sig kvar inför nästa säsong. Som bekant var det många som var tveksamma till att IK Oskarshamn skulle kunna lyckas med det inför säsongen.

Men med en stark inledning visade IK Oskarshamn att man tar det här på allvar och även fall poängsnittet sjunkit kraftigt har man inte blivit en slagpåse. Det är inte mer än en poäng upp till säker mark och faktiskt inte helt omöjliga 13 poäng upp till en slutspelsplats.

Nu är det såklart inte fokus för IK Oskarshamn, men det är ändå kul att konstatera att man inte är helt under isen. Däremot får man det väldigt tungt mot ett lag som Frölunda. Det här är ett lag som man har haft svårt för tidigare och som man alltså förlorat båda mötena mot under hösten. Det är ingen slump.

Här tror vi att IK Oskarshamn förlorar och att Frölunda vinner redan under ordinarie tid. Det kan spelas till fullt dugliga 1,52 gånger krämen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 2 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Frölunda vinner (ordinarie tid)
Odds:  1,52
Bolag: Unibet
Spelstopp:  19:00, torsdag 16/1
TV:  cmorelivetre logo
Stream:  cmoreplay logo

 
Annons:


Annons: