Speltips inför IK Oskarshamn – Malmö Redhawks 23/1: Målspel

Simon Pålsson Publicerat: 23 januari 2020

Malmö Redhawks har två raka vinster mot IK Oskarshamn i SHL, men nu kommer skåningarna förmodligen få det tuffare.

Annons:

Det är återigen dags för torsdag och det innebär som bekant full omgång i SHL. Det spelas en rad matcher som berör toppstriden, men kanske är matcherna som handlar om lagen lite längre ner i tabellen mer intressanta? Det är nämligen många lag som är i desperat behov av poäng. Två sådana lag är utan tvekan IK Oskarshamn och Malmö Redhawks.

Om vi slänger ett öga på tabellen är det dock lag som inte riktigt är på samma nivå just nu. Som det ser ut just nu kommer Malmö Redhawks att spela slutspel senare i vår. Man har fyra poäng till godo på Brynäs IF precis utanför slutspelsplatserna, men samtidigt är det inte mer än nio poäng upp till en direktplats till kvartsfinalerna. Det ser alltså ganska lovande ut, men med tanke på hur tight det är behöver man faktiskt öka poängtakten.

Likt under stora delar av säsongen har IK Oskarshamn parkerat i botten av tabellen – som jumbo – just nu och har därför lite mer av en kniv mot sin strupe.

Med det sagt är det inte mer än två poäng upp till säker mark och det enda som krävs nu är egentligen att laget steppar upp i en match, samtidigt som Linköping och Leksand inte vinner, för att man inte ska behöva spela kvalserien. Det är mycket kvar att spela och mycket kan hända, men det finns ingen tid att spilla.

Annons:

Svaga lag i defensiven

Det här blir tredje gången den här säsongen som lagen gör upp mot varandra i SHL-grundserien och baserat på tidigare matcher finns det mycket som talar för mål här. Malmö Redhawks har vunnit båda matcherna och har därmed ett övertag rent psykologiskt, med tre respektive fyra gjorda mål. Vad som däremot ska noteras är att båda matcherna spelats i Malmö Arena.

Inför den här matchen har malmö Redhawks en trend som varit lite väl mycket fram och tillbaka, utan en klar linje i resultat eller prestationer. Det enda vi kan räkna med är att laget bjuder upp till dans när det väl blir den typen av match.

IK Oskarshamn föll synnerligen tungt hemma mot Leksand senast och hade återigen problem med att hålla tätt bakåt. Framåt har man en förmåga att göra en hel del skada, speciellt på hemmaplan. Men vi räknar iskallt med att man nu har revanschlusta efter tappet senast.

Över 4,5 mål spelas till 1,79 gånger såsen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 2 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Över 4,5 mål
Odds: 1,79
Bolag: Unibet
Spelstopp:  19:00, torsdag 23/1
TV:  cmorelivetva logo
Stream:  cmoreplay logo

 
Annons:


Annons: