Speltips inför Leksand – IK Oskarshamn 22/5: Nyckelmöte i botten

Simon Pålsson Publicerat: 22 februari 2020

IK Oskarshamn har en negativ trend, men Leksands IF är inne i en ännu djupare svacka. Nu möts lagen i ett bottenmöte i SHL.

  Spela över 5 mål (asian handicap)
Annons. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Det är åter dags för lite härligt SHL-spel och alla som har någon form av koll på den svenska ishockeyn vet att lördagarna är en smått helig dag i SHL-sammanhang. Det finns två slots som matcherna spelas på, antingen på eftermiddagen eller senare på kvällen. Det är precis samma sak den här helgen.

Våra förväntningar är höga inför flera matcher under dagen, men kvällsmötet mellan Leksands IF och IK Oskarshamn lockar lite extra. Det är inte bara en intressant match för att lagen är roliga att titta på (ofta av fel anledning dock) utan det är också ett extremt viktigt möte för bottenstirden.

Som det ser ut just nu är det nämligen dessa båda lag som kommer att få spela kvalserien för att stanna kvar. För bara några veckor sedan fanns chansen att missa kvalserien, eller slippa är kanske ett bättre ord, men det känns som att den chansen flugit förbi. IK Oskarshamn skulle vid en vinst kunna ta igen lite på Linköping och Brynäs, men det är fortfarande tio poäng upp till säker mark då.

Annons:

Ett målspel i botten

En del skulle säkert mena att det här inte är ett möte som gäller så mycket eftersom lagen med stor sannolikhet kommer att behöva kvala för att säkra nya kontrakt. Men på ett mentalt plan kan det rent av bli väldigt viktigt, eftersom man hellre går in i den avgörande fasen med lite mer positiv energi.

I båda fallen rör det sig om långa trender utan vinster på slutet, och det tar alltid hårt på det psykologiska planet. Räkna med att man därför ser det här som en god chans att äntligen vinna en match.

Egentligen är det precis detta faktum som ligger till grund för vårt speltips inför matchen. Det här är en match som vi tror att båda lagen ser det som troligt att man vinner, på ett sätt som man inte kunnat göra på ett bra tag. Självförtroendet är nerkört i botten, inte minst i Leksands IF, men kanske kan det vända nu?

Över 5 mål (asian handicap) spelas därför till hela 1,97 gånger krämen hos Bethard. Då får vi pengarna tillbaka vid exakt fem mål.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Över 5 mål (asian handicap)
Odds: 1,97
Bolag:  Bethard
Spelstopp: 18:00, lördag 22/2
TV:  cmorelive logo
Stream:  cmoreplay logo

 
Annons:


Annons: