Speltips inför Leksand – Skellefteå AIK 19/9: Målen i fokus

Simon Pålsson Publicerat: 19 september 2019

Det blir ett målspel inför säsongens allra första fulla hockeytorsdag i SHL. Här spelar Leksands IF mot Skellefteå AIK i ett aktat möte torsdagen den 19 september 2019.

Annons:

Nu är vi inte mer än två omgångar in i SHL, men visst känns det redan som att säsongen har varit igång ett bra tag och att allting är precis som vanligt? Det vi vet är i alla fall att det kommer att spelas högintensiv, topphockey från den svenska högstaligan nästan varannan dag hela hösten och vintern. Som vi har längtat.

På torsdagskvällen är det åter dags för klassisk hockeytorsdag – den första den här säsongen. Det är ett beprövat och synnerligen uppskattat grepp som man kör vidare på den här säsongen. Det har varit en del av den svenska hockeysäsongen under flera år nu.

Den här gången är huvudmatchen den mellan Leksand och Skellefteå AIK, två lag med ambitioner att spela slutspel. Ja, den ambitionen finns faktiskt hos den klassiska klubben Leksand, trots att man är nykomlingar. Det kan tyckas vara lite skevt, men organisatoriskt finns det utan tvekan sådana förutsättningar.

I premiären vann Leksand med hela 5-2 mot Malmö Redhawks och då kändes det som att allting var frid och fröjd, men senast föll laget mot IK Oskarshamn (på bortaplan) och plötsligt är det lite darr på ribban. Klart är att det här är ett i grunden målrikt lag, med en bra offensiv och en defensiv med klara brister.

Annons:

<2>Överspelet hämtas direkt

Skellefteå AIK har faktiskt sju raka vinster mot Leksand i SHL-sammanhang och har visat sig som storebror i match efter match de senaste säsongerna. Nu är det viktigt att ha med sig att lagen inte spelade mot varandra förra året då Leksand spelade i Hockeyallsvenskan den säsongen.

Om vi ser till inledningen på säsongen har den varit klart bättre för Skellefteå AIK, som står på full pott efter vinster mot IK Oskarshamn och Färjestad BK på hemmaplan. Det här blir dock höstens första bortamatch och det återstår att se var laget står då. Med fem insläppta mål, då på hemmaplan, finns det dock all anledning att förvänta sig mål.

Över 5 mål (asian handicap) spelas till fina 1,96 gånger krämen hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Över 5 mål (asian handicap)
Odds:  1,96 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard
Spelstopp:  19:00, torsdag 19/9
TV:   spoartkanalen logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen: