Speltips inför Leksands IF – HV71 12/3: Sista stöten i SHL

Simon Pålsson Publicerat: 12 mars 2020

Leksands IF har ingenting att spela för, men vill nog gärna ställa till det för HV71 i SHL torsdagen den 12 mars 2020.

  Spela vårt speltips hos Unibet!
Annons. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Det återstår alltså inte mer än en match av hela SHL-säsongen och det är nu ett par av placeringarna ska komma att avgöras i grundseriens tabell. Det kommer också att vara en viktig del av att positionera sig inför det slutspel som sedan väntar.

Men förutsättningarna är såklart olika för olika lag, och för Leksands IF handlar säsongen inte om att försöka göra det bra i ett slutspel. För deras del är det uteslutande SHL och huruvida man ska kunna klara sig kvar längst upp i seriepyramiden som är det väsentliga.

Eller vad sägs om att man sedan ett par veckor tillbaka redan är klara som nästjumbo, och nu egentligen inte har någonting att spela för. Det är nämligen först i kvalspelet som man på allvar kommer att behöva steppa upp.

Sen är det såklart en fördel att inte sluta sist i tabellen, eftersom det innebär att man troligen får möta antingen formtoppade IF Björklöven eller Modo Hockey. Det vill man nog väldigt gärna undvika – även fall ett kval alltid blir tufft oavsett vad.
Annons:

Enkel vinst för HV71

HV71 har betydligt mer att spela för och ser nu ut att kunna få hemmaplansfördel hela vägen fram till en final mot Luleå Hockey – om det nu är så som slutspelet kommer att arta sig.

Trots att säsongen från början inte var den mest fantastiska har Jönköpingslaget varit med hela vägen, och känslan är snarare att man smugit sig uppåt nu när det verkligen gäller någonting. Med en match kvar att spela kan man alltså fortfarande bli tvåa.

Senast vann man hemma mot Luleå Hockey – som i för sig körde med en blott 17-årig målvakt under delar av matchen – med 2-1 och gav där sig lite härlig energi. Det kommer man att kunna bygga vidare på i den här matchen – är vår absoluta känsla på förhand.

Vi rekar därför HV71 att vinna till 1,68 gånger krämen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 2 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  HV71 vinner (ordinarie tid)
Odds: 1,68
Bolag: Unibet
Spelstopp:  19:00, torsdag 12/3
TV:  cmorelive logo
Stream:  cmoreplay logo

 
Annons:


Annons: