Speltips inför Leksands IF – Mora IK 3/4: Skarpt läge i direktkvalet till SHL

Simon Pålsson Publicerat: 3 april 2019

Speltips, odds och förutsättningar inför direktkvalet till SHL mellan Leksand och Mora IK, där den fjärde matchen spelas onsdagen den 3 april.


Annons:
Hos SHL:s officiella bettingpartner Betsson får läsare hos Spelbloggare.se en unik välkomstbonus om 100% upp till 1000 kronor. Hämta den här!

Annons:

Tre matcher in i vårens direktkval till SHL är det skarpt läge för SHL-laget Mora IK, som alltså ska försvara sitt SHL-kontrakt genom att slå den lokala rivalen Leksand i bäst av sju matcher. Så här långt står det 2-1 till Leksand, som vunnit en match på bortaplan och dessutom en hemma.

Nu väntar lagets andra hemmamatch i den här matchserien och en vinst här skulle innebära att laget skaffar sig tre matchbollar. Då är det plötsligt Leksand som har ett fast grepp om Slaget om Siljan. Märk väl att det här alltså är tredje (!) året i rad som lagen möts i SHL-kval och att det då, logiken talar för detta, var Mora IK som vann förra året. Revanschen närmar sig med andra ord.

Leksand kommer hur som helst från en klart starkare period än vad Mora IK gör, varpå utvecklingen i den här matchserien trots allt ter sig relativt logiskt. Leksand har med sig fart från en fin säsongsavslutning i grundserien och ett bra, effektivt spel i kvalserien. Samtidigt har Mora IK varit klar nästjumbo under hela säsongen med inte en särskilt lovande säsongsavslutning.

En motreaktion att vänta

Så här långt har Slaget om Siljan volym 3 (alltså tredje året i rad) varit en matchserie med massvis av mål och det har snarare varit laget som tryckt in flest puckar som tagit sig vidare, snarare än laget som släppt in färst mål alltså. Det känns som att fokus har legat på att spänna musklerna inför publiken och verkligen köra över motståndarna.

Med det sagt har det efter tre omgångar satt sig ett spel och nu kan det bli skarpt läge, inte minst om Leksand skulle gå och vinna sina tredje match. Det vill såklart gästande Mora IK undvika med alla till buds stående medel.

Ofta får vi i den här typen av viktiga skeden av långa matchserier se en liten återkomst i intensitet, allra främst då offensiv sådan. Det är lite vad vi förväntar oss i det här skedet, när Leksand och Mora IK blir allt mer rädda om vad de har att förlora.

Under 5,5 mål spelas därför till 1,67 gånger såsen hos Betsson.

Annons:
  Rygga spelet hos Betsson – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Under 5,5 mål
Odds:  1,67 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betsson
Spelstopp:  19:30, onsdag 3/4
TV:   tvtolv logo spoartkanalen logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen: