Speltips inför Linköping – Brynäs 12/3: En slutspelsplats i potten

Simon Pålsson Publicerat: 11 mars 2019

Spänning, ångest och desperation. Det är ingredienserna inför mötet mellan Linköping och Brynäs i SHL. Perfekta förutsättningar för ett speltips.


Annons:
Hos Betsson får ni en välkomstbonus om 100% upp till 2 500 kronor. Hämta den här!

Annons:

Det går inte att klaga på spänningen när det inför tisdagskvällen återstår totalt två omgångar av årets grundserie i SHL. Det som i perioder av säsongen känns som en evighet – en slags serielunk som vissa skulle hävda – är nu någonting helt annat när saker och ting ställs på sin spets. Vilka ska ta sig vidare till slutspel? Vilka går direkt till kvartsfinal? Vilka floppar?

Två lag som riskerar att göra det sistnämnda är Linköping och Brynäs. Det här är två lag som historiskt, inte minst i nutid, verkligen har prenumererat på platser i slutspelet och som enligt många hockeyälskare hör hemma i avgörandets tid av säsongen. Å andra sidan säger prestationerna (och inte minst resultaten) någonting helt annat den här säsongen.

Brynäs har underpresterat redan från start och har under våren inte direkt fått hjälp av en allt större skadeproblematik. Det gör att prestationen – om det nu blir så – att ta sig till slutspelet faktiskt är värd att uppmärksamma för deras del. Om vi då väljer att bortse den svagare delen av säsongen tidigare.

Linköping däremot är bara en besvikelse och känslan är att hela klubben nu är på väg åt fel håll. Det här i helt fel tid då det snarare funnits ett vakuum som tillåtit någon ny klubb att blanda sig i toppen nu när Växjö Lakers stagnerat lite.

Mycket ångest i omlopp

På tisdagen – i den näst sista omgången alltså – möts Linköping och Brynäs i det som kan vara dödsstöten för ett eller två av lagen. Inför matchen är det Brynäs som ligger på den sista slutspelsplatsen, men då med bara två poäng till godo på Örebro HK och ytterligare en poäng till godo på Linköping. Då med två matcher kvar att spela alltså.

Märk väl att det bara är dessa tre lag inblandade i striden om den sista slutspelsplatsen och att två av lagen alltså inte kommer att spela SM-slutspel under våren. Å andra sidan slipper lagen också kvalspel neråt, men säsongen får ändå betecknas som en besvikelse om missad slutspelsplats skulle bli fallet.

Brynäs sitter i förarsätet och ser allt bättre ut, i takt med att skadesituationen ljusnat något på sistone. På bortaplan räknar vi med en defensiv inställning från gästerna. Två poäng skulle räcka för att bibehålla kommandot i tabellen.

Här kommer båda lagen vara rädda för att släppa in mål. Tight, tufft och ångestfyllt.

Under 5,5 mål spelas till 1,60 gånger såsen hos Betsson.

Annons:
  Rygga spelet hos Betsson – Få upp till 2500 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Under 5,5 mål
Odds:  1,60 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betsson
Spelstopp:  19:00, tisdag 12/3
TV:   cmorelivetre logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen: