Speltips inför Linköping – Färjestad 25/1: Klar SHL-favorit

Simon Pålsson Publicerat: 25 januari 2020

Det blir ett rakt spel på favoriterna inför matchen mellan Linköping och Färjestad i SHL på lördagen.

Annons:

Det är åter dags för SHL-lördag och den här gången tänker vi fokusera på en match som många låter hamna i skymundan. Det tycker vi är såväl korkat som märkligt, eftersom mötena mellan Linköping och Färjestad rent historiskt brukar bli mycket underhållande.

Visst, det är lite speciella villkor just den här säsongen med ett Linköping som har parkerat i botten och ett Färjestad som hör till toppskiktet. Det är större skillnad mellan klubbarna nu än vad det har varit på många år.

Det sätter såklart sin prägel på de inbördes mötena också och de täta matcher som det annars brukar bli känns inte lika nära.

Vad vi kan konstatera är att Linköping äntligen skaffat sig lite andrum igen i bottenstriden, efter att ha tagit en trepoängare senast. Nu har man hela fyra poäng ner till kvalserieplatserna och det gör att man för en gångs skull faktiskt kan slappna av. Åtminstone i några sekunder.

Annons:

Låt er inte luras av formen

Samtidigt som Linköping vann stort senast – hela 5-1 hemma mot Rögle BK – föll faktiskt Färjestad med uddamålet hemma mot Växjö Lakers. Det var en missräkning som gör att laget tappat en placering i tabelltoppen.

Men vi tycker inte att man ska dra för stora växlar av det här. En uddamålsförlust hit eller dit är inte hela världen. Att man nu står på tre raka förluster – alla med uddamålet – är i våra ögon inte heller någonting att dra på stora trumman av. I två av matcherna har det trots allt krävts förlängning.

Linköping må ha två raka vinster, men det är snarare missvisande. Det är inte ett lag som håller den klassen att man kan räkna med vinst efter vinst. Att man tagit två raka trepoängare riskerar snarare att göra laget lite avslappande – på ett sätt som man inte bör vara när Färjestad gästar.

Här tror vi på vinst för gästerna.

Färjestad vinner (ordinarie tid) spelas till 2,00 gånger krämen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 2 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Färjestad vinner (ordinarie tid)
Odds: 2,00
Bolag: Unibet
Spelstopp: 15:15, lördag 25/1
TV:  cmorelivetre logo
Stream:  cmoreplay logo

 
Annons:


Annons: