Speltips inför Linköping – Färjestad 28/12: Toppmöte väntar

Simon Pålsson Publicerat: 28 december 2018

Trots att det skiljer en handfull placering måste fredagens möte mellan Linköping och Färjestad i SHL ändå betecknas som ett toppmöte.

Annons:

Den nya traditionen med SHL-omgång på fredagskvällar fortsätter och det blir fullt ös även den här fredagen. Trots att vi är mitt mellan både jul- och nyårsfirandet går det minsann ingen nöd på hockeyspelarna. Här ska det spelas fler matcher.

Här blir det intressant att se vilket av lagen som faktiskt har hanterat ledigheten rätt och det återstår att se vilket lag som tänker avsluta året på bästa sätt. Märk väl att efter nyår inleds det som får ses som upploppsrakan på det inte alltid så intensiva grundspelet i SHL. Det här året blir det synnerligen intressant med tanke på hur jämnt det är.

Trots att vi hittar Linköping först på placering 7 i tabellen vågar vi påstå att det här är lite av ett toppmöte. Färjestad är med i toppen på ett mer konkret sätt, men poängdifferenserna mellan lag ett och sju är så pass lågt att det bara behövs ett par omgångar för att omkullkasta hela ställningen. Det ställer också saker och ting på sin spets inför avslutningen.

En motreaktion väntar

Det här blir tredje gången sedan september månad som dessa båda lag spelar mot varandra. I september månad spelades också en träningsmatch som slutade med 2-1-vinst för Linköping. Genomgående för alla matcher är att de varit hyfsat målsnåla.

Nu har vi en känsla av att det kommer ändras och inte minst då spelbolagen tänker sig en målsnål historia tycks det finns värde i överspelet. Det här är trots allt två lag med väldigt stark offensiv i sina bästa stunder och det kan mycket väl vänta mer av en öppen historia.

Ett rakt överspel på 4,5 mål ger hela 1,91 gånger pengarna hos Betser. Det är anmärkningsvärt högt med tanke på den offensiva kaliber som båda lagen besitter. Det blir också vår rekommendation inför den här matchen.

Annons:
  Rygga spelet hos Betser – Få 100 kronor omsättningsfritt!

Annons:

Speltips:

Speltips:  Över 4,5 mål
Odds:  1,91 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betser
Spelstopp:  19:00, fredag 28/12
TV:    cmorelivetva logo
Stream:    cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen: