Speltips inför Linköping – HV71 14/3: Det finns bara ett läge

Simon Pålsson Publicerat: 14 mars 2018

Målen blir vårt huvudsakliga fokus inför det andra mötet i åttondelsfinalen mellan Linköpings HC och HV71. Hemmalaget har chansen att ta sig till kvartsfinal och i egenskap av neutrala åskådare tror vi på en fartfylld historia.

Efter förlusten på hemmaplan i det första mötet är det utan tvekan HV71 som har pressen på sig inför onsdagskvällens match mot Linköping på bortaplan. Det här är den andra matchen i lagens åttondelsfinal, vilket betyder att Linköping redan nu kan sätta spiken i kistan.

Som bekant avgörs åttondelsfinalerna i SM-slutspelet i bäst av tre matcher, varpå bortasegern i första mötet verkligen kan visa sig guld värd för Linköping. Nu står laget på nio (!) raka segrar i Kinnarps Arena och har lyckats göra HV71:s hemmaplan till en egen borg. Det är imponerande på så många nivåer.

Inför matchserien var känslan dock att HV71 skulle ses som knappa favoriter, den usla hemmastatistiken till trots. Det gör att vi nu tror att Jönköpingslaget har relativt goda möjligheter att skaka liv i den här matchserien igen och då är det enda som räknas alltså en vinst på bortaplan. Förlust och det är Linköping som tar sig till kvartsfinal.

En tydlig karaktär på matchen

Det första mötet mellan lagen slutade med en riktig intensiv inledande period då Linköping gick upp till 2-1 efter chansrik hockey åt båda håll. Det märktes att det var två lag som verkligen ville vinna och tog sig an matchen med idén om att faktiskt göra fler mål än motståndaren, snarare än att täppa till bakåt för att vinna matchen.

Med tanke på att HV71 nu åker till Linköping med tvång att vinna tänker vi oss en matchbild där gästerna också väldigt tydligt går för det. Likt i första perioden senast lär HV71 trycka framåt och det kan göra att de också blottar sig bakåt. För Linköping är utgångsläget minst sagt fördelaktigt och vi tror att de också gärna bjuder upp till dans. De visade sig minst lika starka som HV71 på den typen av spel i inledningen av match ett.

Linus Söderströms skada har åter gjort sig påmind för HV71, varpå målvakten inte finns med i den här matchen heller. Det gör att HV71 försvagas något bakåt, även fall han visserligen inte spelat ordentligt på flera månader. Hur som helst ett negativt avbräck, det måste sägas.

Här tror vi på mål. Över 4,5 mål spelas till 1,83 x insatsen.

Rygga spelet hos Betser – Få 100 kronor omsättningsfritt!

Speltips:

Speltips: Över 4,5 mål
Odds: 1,83 (Jämför alla odds)
Bolag: Betser (100 kronor omsättningsfri bonus!)
Spelstopp: 19:00, onsdag 14/3
TV: cmorelive logo
Stream: cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: