Speltips inför Linköping – Växjö Lakers 28/9: Svag form deluxe

Simon Pålsson Publicerat: 27 september 2019

Det blir fullt fokus på 1×2-marknaden inför det ångestfyllda mötet i botten av SHL-tabellen mellan Linköping och Växjö Lakers lördagen den 28 september 2019.

Annons:

Det går att säga mycket om inledningen på SHL-säsongen, men att anklaga det för att vara bristande underhållning blir svårt att ta hem. Det är ett argument som minsann inte håller. Här har vi fått se flera stora elefanter underprestera, nykomlingar göra det riktigt bra och mål ösas in i match efter match.

Två lag som däremot har underpresterat å det grövsta är Linköping och Växjö Lakers, två lag som gick in i säsongen med ambitionen att ta sig till slutspel och om alla bitar föll på plats även konkurrera om SM-guldet senare i höst.

Nu är säsongen ung och det går inte att dra för stora växlar än, men tillstymelse till det finns inte i prestationerna hittills. Det är också Växjö Lakers som ligger näst sist i tabellen mot ett Linköping som nu agerar jumbo. Ombytta roller innan förra omgången då Växjö Lakers äntligen vann.

Men trots hemmaplan i Smålandsderbyt mot nykomlingarna och SHL-debutanterna IK Oskarshamn blev det bara 3-2 i den matchen, som blev lagets första seger för säsongen. Med lite mer stolpe ut hade det blivit ännu ett poängtapp där.

Annons:

Vilket lag är bra nog?

Samtidigt ser vi ett Linköping på totalt två inspelade poäng, två matcher man alltså förlorat efter förlängning, efter fem spelade matcher. Det är inget vidare facit med tanke på den spelartrupp som laget ändå innehar. Tänk också på att målskillnaden -9 på fem omgångar är allt annat än imponerande.

Det här är två lag som har en historia av att spela jämna, intensiva matcher mot varandra och hemmaplansfördelen brukar ofta vara avgörande.

I det här skedet har vi dock väldigt svårt att peka ut någon given favorit och i ärlighetens namn känns det bara skevt att lägga favoritskap på något av lagen. Så bra är inget av lagen än så länge.

X (oavgjort) spelas därför till 4,05 gånger såsen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 500 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: X (oavgjort)
Odds: 4,05 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp: 18:00, lördag 28/9
TV:  cmorelive logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

 
Annons: