Speltips inför Luleå – Brynäs 31/1: Ingen sprudlande match

Simon Pålsson Publicerat: 31 januari 2019

Det finns all anledning att rikta rampljus mot matchen mellan Luleå HF och Brynäs IF i SHL. Toppen mot det som allt mer ser ut att vara botten möts.

Annons:

Ett av torsdagens riktiga huvudnummer i SHL – där det åter bjuds på full omgång och massvis med intressanta matcher på veckans näst sista veckodag – är mötet uppe i Luleå mellan serieledarna och gästande Brynäs. Om det någon gång är på sin plats att prata om skilda världar och helt olika verkligheter för de båda inblandade lagen i en match så är det nu.

I topp av hela SHL hittar vi efter 37-38 spelade matcher Luleå HF på 66 insamlade poäng. Nu må det vara väldigt jämnt i toppen och laget kan i händelse av ett par förluster tappa betänkligt i mark snabbt, men det faktum att Luleå HF åter finns i toppen är en fjäder i hatten. Mot bakgrund av hur de senaste säsongerna har utspelat sig är det fint att se hur norrlänningarna är tillbaka som en maktfaktor – då en resultatmässig sådan – i svensk ishockey igen. Det behövs på många sätt.

Det ser också ut som att 2019 kommer att fortsätta i ungefär samma stil för laget, som på sina sju senaste matcher lyckats gå segrande ur striden i fem. I en av förlustmatcherna blev det dessutom en poäng efter förlust i straffläggningen, samtidigt som den andra förlusten bara var med uddamålet. Luleå HF har åter etablerat bilden av sig själva som ett svårslaget och bra lag.

Helt annan visa hos Brynäs

Om det är positiva tongångar och klackarna i taket – nåja – hos serieledande Luleå HF är verkligheten som sagt helt annorlunda hos Brynäs IF. Just nu är laget klarat formsvagast i hela SHL med sina fem förluster på sex senaste matcherna. Detta samtidigt som publiken sviker på hemmaplan – ingen verkar vilja gå och se Brynäs IF längre – och det på det hela taget råder rätt negativ stämning kring klubben.

I tabellen är laget också direkt utsatta och har nu blivit förbikörda av Rögle BK. Skåningarna har sett allt starkare ut på senare tid och har rättvist tagit sig förbi i tabellen. Just nu hittar vi – med cirka tredjedelen kvar av grundserien – Brynäs IF strax utanför slutspelsplatserna. Det vore ett monumentalt fiasko om laget inte ens tog sig till slutspel med övriga nio slutspelslag.

Brynäs IF har gjort färst antal mål i hela SHL och vore det inte för en helt okej defensiv hade säsongen varit ännu värre. Nu tror vi att laget fortsätter att ha svårt med det egna målskyttet uppe i Luleå, men att de åtminstone kan hålla ner siffrorna. Luleå HF är som bekant inte det allra målgladaste laget hellre.

Under 5 mål (asian handicap) spelas till 1,71 gånger krämen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 500 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips:  Under 5 mål (asian handicap)
Odds:  1,71 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet
Spelstopp:  19:00, torsdag 31/1
TV:   spoartkanalen logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen: