Speltips inför Luleå – Brynäs 12/3: Formen ett frågetecken

Simon Pålsson Publicerat: 12 mars 2018

Det går verkligen att ställa ett stort frågetecken kring Brynäs och lagets form under avslutningen på grundserien. Det talar för Luleå inför lagens åttondelsfinal.

Formen är ett tydligt frågetecken inför det första mötet i åttondelsfinalen mellan Luleå och Brynäs. Primärt är det gästerna i det första mötet som har en form som går att ifrågasätta och en form som verkligen banade väg för en risig tabellplacering när det väl skulle till att summera grundserien.

Efter att ha under stora delar av säsongen varit med och ryckt lite högre upp i tabellen såg det betydligt värre ut för Brynäs under avslutningen på säsongen. Avstängningarna på nyckelspelare som Lucas Carlsson kanske kan förklara en del, men det var å andra sidan bara i ett par matcher på slutet. På det hela taget var sista månaden – och kanske lite mer – på tok för dåligt och därmed rasade Brynäs i tabellen.

Till slut hamnade Gävlelaget som lag nummer 10 i tabellen och det med ganska god marginal. Faktum var att det var hela åtta poäng upp till nästa lag och det säger trots allt en del. Det ska nog mycket till om de ska orka skaka liv i åttondelsfinalen mot ett betydligt mer formstarkt Luleå.

Här tror vi på hemmalaget

Medan Brynäs gick svagt såg det betydligt bättre ut för Luleå under den avslutande månaden. Från OS-uppehållet och framåt har laget i för sig bara fyra vinster på sina sju senaste matcher, men då är det förluster mot tunga lag som Växjö Lakers och Skellefteå. Det går att ursäkta.

På det hela taget har prestationerna varit betydligt bättre och i egenskap av hemmalag här tror vi att Luleå sätter en ordentlig fart på matchen. Det ska sägas att Luleå vanligtvis är bäst i ett lite mer defensivt inriktat spel, men ett formsvagt Brynäs är helt enkelt för sårbara för att inte sätta press på och det tror vi att Luleå försöker göra. Det gäller att gå ut med pondus i det första slutspelsmötet, inte minst på hemmaplan.

Här tror vi att hemmalaget tar ordentligt kommando och även fall det raka spelet lockar är vi lite rädda för att matchen spårar ut fullkomligt med ett Brynäs som måste försöka skaka liv i tillställningen.

Luleå över 2,5 mål (ordinarie tid) spelas därför till 1,95 gånger krämen hos Betway.

  Rygga spelet hos Betway – Få upp till 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Luleå Hockey över 2,5 mål (ordinarie tid)
Odds:  1,95 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betway (Upp till 1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, måndag 12/3
TV:    (Jämför alla odds)
Stream:    cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: