Speltips inför Luleå – Frölunda 7/4: Första mötet i SM-semin

Simon Pålsson Publicerat: 4 april 2019

Luleå Hockey är enligt vårt speltips favoriter mot Frölunda i SHL, men vi tror på en defensivt inriktad match i första SM-semin den 7 april.


Annons:
Hos SHL:s officiella bettingpartner Betsson får du just nu en välkomstbonus om 100% upp till 1000 kronor. Hämta den här!

Annons:

Semifinalspelet i årets SM-slutspel smög igång redan på lördagen när Färjestad tog sig an Djurgården och då ryckte upp sig ordentligt efter en lite darrig kvartsfinal mot HV71. Det blev seger direkt för grundserievinnarna och därmed har laget redan ett litet grepp om en finalplats. Om vi nu får gå händelserna så pass mycket i förväg.

På delad seriesegrarplats i grundserien hittade vi Luleå Hockey, som också samlade in 102 poäng på 52 spelade omgångar. Det ger ett poängsnitt på närmare två poäng per match, vilket får anses väldigt bra över en hel säsong. Laget har stärkt sin defensivt organiserade identitet och nu blivit allt vassare på sakerna som de redan var bra på. De har helt enkelt renodlat vad de gjort bra i flera säsonger till att nu kunna vara tillräckligt bra för att slåss om ett guld.

Med fyra lag kvar är det många som menar på att Luleå Hockey är favoriterna och med tanke på hur starka laget ser ut bakåt går det att förstå varför. Det här är ett lag som är svåra att bryta ner, inte minst på bortaplan. Om Färjestad faller mot Djurgården slipper Luleå Hockey dessutom spela utan hemmaplansfördel i en eventuell final.

Ett givet underspel

Men låt oss nu ta en sak i sänder.

Först ut är semifinalen mot Frölunda och där inleder norrlänningarna på hemmaplan. Efter en stark kvartsfinal har laget kunnat pusta ut ett tag trots att Växjö Lakers alltså stod för motståndet. 4-1 blev resultatet. Frölunda vann också bekvämt i sin kvartsfinal – och tog därmed revansch på skånska Malmö Redhawks – men känns fortsatt lite ojämna. Det är å andra sidan ett lag som så sent som för ett par månader sedan vann Champions Hockey League.

Pathrik Westerholm åkte som bekant på en tung skada mot Malmö Redhawks i kvartsfinalen och kommer inte att spela mer under det här slutspelet. Det är ett riktigt tungt tapp för Frölunda och visst gör det att chanserna till guld blir aningen sämre. Det går inte att blunda för detta faktum. Å andra sidan är hockeylag sällan så beroende av en enda spelare, speciellt inte i Sverige och SHL. Mer glädjande är att Joel Mustonen nu är tillbaka i matchtruppen.

Här tror vi på ett defensivt präglat hemmalag och ett bortalag som tar till en högre dos riskminimering i en premiär på bortaplan. Det är trots allt viktigt. I Luleå Hockey är energin på topp efter att damernas vunnit SM-guld och nu hoppas herrarna följa upp det med en bra säsongavslutning.

Under 4,5 mål (ordinarie tid) spelas till 1,87 gånger såsen hos Betsson.

Annons:
  Rygga spelet hos Betsson – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Under 4,5 mål (ordinarie tid)
Odds:  1,87 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betsson
Spelstopp:  15:00, söndag 7/4
TV:   cmorehockey logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen: