Speltips inför Luleå HF – Växjö Lakers 22/3: Drömkvart i SM-slutspelet

Simon Pålsson Publicerat: 21 mars 2019

Luleå HF gäller som favoriter i kvartsfinalen mot Växjö Lakers, men möter ändå regerande mästarna. Första mötet spelas fredag 22 mars och vi har ett speltips.


Annons:
Hos SHL:s officiella bettingpartner Betsson får ni en välkomstbonus om 100% upp till 2 500 kronor. Hämta den här!

Annons:

Luleå HF har varit säsongens kanske mest positiva överraskning – om vi bortser från Rögle BK kanske – med en topplacering redan från start och hela vägen in i mål. Nu tappade laget till slut själva serieledningen till Färjestad, där det nu bara skiljde ett par mål i målskillnad. Surt värre.

Därför får Luleå HF nu nitlotten Växjö Lakers, regerande mästare, i SM-kvartsfinalen. Det hade varit roligare att spela mot ett annat lag, den saken är säker. Å andra sidan går Växjö Lakers knappt att känna igen från förra säsongen och det lag som spelar i år är inte tillnärmelsevis lika starka.

Här förväntar vi oss ett starkt hemmastöd, inte minst sedan damerna gick och vann SM-guld i veckan. Det lär ha skänkt lite extra glädje till hela Luleå. Att då herrarna gäller som en av favoriterna till att vinna SM-guld på herrsidan gör det här till den potentiellt bästa säsongen någonsin för föreningen. Stort.

Växjö Lakers tog sig till kvartsfinal via vinst mot Örebro HK, en hyfsat bekväm sådan, i åttondelsfinalen. Samtidigt har Luleå HF fått vila. Här tror vi att lagen känner lite på varandra i första mötet (av potentiellt sju).

Ingen målfest direkt

Det här är två lag som har gjort sig ända som relativt målsnåla under säsongen. Men å andra sidan är det på ganska olika sätt och av olika anledningar.

Luleå HF har åter blivit ett topplag i SHL och precis som vi gjort oss vana vid på senare år är det ett hårt arbete, fin organisation och en stark defensiv som är grunden i deras spel. Det har också gjort laget svårslagna, men också svåra att göra mål på. Därför behöver de sällan spruta in mål framåt för att vinna sina matcher.

Växjö Lakers var förra året dominanter och öste in mål med sina många poängstarka spelare. En sådan som Elias Pettersson, förra årets poängkung, har ju kört vidare på samma spår med över 60 poäng på andra sidan Atlanten den här säsongen. Galet. Den här säsongen är Växjö Lakers klart mer trubbiga framåt och har därför ofta fått prioritera defensiven.

Det här är saker som talar för ett underspel.

Under 4,5 mål (ordinarie tid) spelas till 1,87 gånger krämen hos Betsson.

Annons:
  Rygga spelet hos Betsson – Få upp till 2500 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Under 4,5 mål (ordinarie tid)
Odds:  1,87 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betsson
Spelstopp:  19:00, fredag 22/3
TV:   cmorelivetva logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen: