Speltips inför Luleå HF – Växjö Lakers 26/3: Skarpt läge

Simon Pålsson Publicerat: 26 mars 2019

Växjö Lakers ligger under med 2-0 mot Luleå Hockey i SM-kvartsfinalen. Är det dags för vinst i match 3? Det finns ett gott speltips inför 26 mars.


Annons:
Hos SHL:s officiella bettingpartner Betsson får ni en välkomstbonus om 100% upp till 2 500 kronor. Hämta den här!

Annons:

Det här är den kvartsfinal i stundande SM-kvartsfinal som på förhand stack ut allra mest och som för neutrala åskådare troligen har det tyngsta intresset. Det är inte bara två väldigt tunga hockeyföreningar med starkt rykte runt om i hockeysverige, det är också två potentiella guldkandidater.

Växjö Lakers må ha varit klart svagare den här säsongen än förra året – då laget alltså vann SM-guld efter att ha förlorat en (1!) enda slutspelsmatch på våren – men är samtidigt en förening med stark slutspelshistoria på senare år. Det gör att det finns rutin, know-how och den där tyngden som starka slutspelslag har. Efter en lite svagare grundserie kan laget mycket väl resa sig i slutspelet.

Så har i för sig inte riktigt blivit fallet än i kvartsfinalen mot Luleå Hockey, som är lite av säsongens utropstecken i svensk ishockey. Det har å andra sidan varit en fungerande hockeyförening i flera säsonger nu och många har bara väntat på att utväxlingen på den fina verksamheten ska komma, men nu slutade det med 101 poäng på 52 omgångar i grundserien och landets klart bästa defensiv. Äntligen.

Luleå Hockey har 2-0 att gå på

På tisdagskvällen spelas alltså det tredje mötet i den här slutspelsserien och efter två spelade matcher är det Luleå Hockey som har allting i egna händer. Två raka vinster gör att laget har 2-0 att gå på inför den tredje matchen, som också den spelas på hemmaplan. Där vann laget med 3-1 i premiären. Nu finns det chans att utöka till 3-0 och därigenom ge sig själva matchboll redan inför match fyra.

Med det sagt har båda matcherna så här långt varit osannolikt jämna. I Växjö gick matchen till förlängning sedan Luleå Hockey kvitterat till 4-4 med 1,5 minut kvar av ordinarie tid. Därefter kunde gästerna avgöra i förlängning.

I det första mötet stod det 1-1 på resultattavlan fram till två minuter kvar att spela då Luleå Hockey först fick in 2-1 för att sedan döda spänningen helt med 3-1 i öppen kasse.

2-0 är med andra ord aningen missvisande och i själva verket har Växjö Lakers varit nära att ta en skalp i två raka matcher nu. Kanske är det äntligen deras tur? Äntligen lite stolpe in? Det känns hur som helst som att det krävs för att den här spänningen inte ska dö redan efter 3-4 matcher. Som neutral åskådare vore det synd.

Växjö Lakers vinner (inklusive övertid) spelas till 2,38 gånger krämen hos Betsson.

Annons:
  Rygga spelet hos Betsson – Få upp till 2500 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Växjö Lakers vinner (inklusive övertid)
Odds:  2,38 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betsson
Spelstopp:  19:00, tisdag 26/3
TV:   cmorehockey logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen: