Speltips inför Luleå Hockey – Linköping 4/1: Solklar favorit i SHL

Simon Pålsson Publicerat: 4 januari 2020

Luleå Hockey måste gälla som klara favoriter inför matchen hemma mot Linköpings HC i SHL.

Annons:

Efter 29 spelade omgångar kan vi nu börja dra lite växlar av inledningen på den här SHL-säsongen. Det är spelat drygt halva grundserien och serien har satt sig. Nu kan man faktiskt lära sig lite om lagen med hjälp av att slänga ett öga på tabellen och på hur matcherna har artat sig hittills.

En sak som är enkel att konstatera är att Luleå Hockey fortsätter att göra det bra. Redan under förra säsongen fanns tendenserna som visade att man är någonting större på gång och det känns som att man verkligen fortsätt att ta viktiga steg i den riktningen.

Det visas inte minst av tabellplaceringen. Som serieledare med 60 inspelade poäng har man inte bara ett bra poängsnitt (mer än 2 poäng per match) utan har också satt sig i förarsätet inför fortsättningen av säsongen.

Det är ingen hemlighet att det är att föredra att vinna grundserien. Då får man en enklare resa i slutspelet, har hemmaplansfördel hela vägen in i en final och går dessutom in med ett stort psykologiskt övertag. Vi kan enkelt konstatera att detta Luleå Hockey spelar den här säsongen för att på allvar slåss om en titel. Det hade varit en minst sagt efterlängtad sådan för norrlänningarna.

Annons:

Ett rakt spel på hemmalaget

Då kan vi säga att den här säsongsinledningen har varit något helt annat för Linköping, som verkligen inte kunnat befästa sin position som ett givet slutspelslag. Nu är man snarare ett lag som behöver slåss för att överleva i SHL. Med en poäng till godo på Leksand har man inte mycket marginal ner till nedflyttningsplatserna. En slutspelsplats är dessutom tolv poäng bort. Om det ska kunna bli aktuellt gäller det att vända på steken omedelbums.

Dessvärre pekar inte formen i den riktningen. Laget har nu fem raka matcher utan vinst där det enda positiva är att man lyckats ta poäng i två av fem förluster. Däremot har man lyckats förlora mot bland annat IK Oskarshamn två gånger. Bottenkonkurrenten har med hjälp av dessa vinster vunnit mark i jakten på Linköping i tabellen.

Luleå Hockey däremot har sett starka ut rakt igenom hela december månad och öppnade även 2020 med att ta en vinst. Det bådar gott inför den här matchen. På hemmaplan har man varit urstarka rakt igenom hela säsongen och något annat än en vinst här kan vi knappt tänka oss.

Luleå Hockey vinner (ordinarie tid) spelas till 1,50 gånger såsen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 2 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Luleå Hockey vinner (ordinarie tid)
Odds:  1,50 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet
Spelstopp:  15:15, lördag 4/1
TV:   cmorelivetva logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 
Annons:


Annons: