Speltips inför Luleå – Linköping 9/3: Ingen målfest

Simon Pålsson Publicerat: 7 mars 2019

Luleå Hockey är stora favoriter inför mötet med Linköping, men vårt speltips bottnar i någonting helt annat inför slutfasen i SHL.


Annons:
Hos Betsson får ni en välkomstbonus om 100% upp till 2 500 kronor. Hämta den här!

Annons:

Med tre omgångar kvar att spela även den här säsongen i SHL:s grundserie är spänningen uppskruvad på extremt höga nivåer. Är det här verkligen någonting vi har sett tidigare? Har vi haft det så här ofantligt spännande så långt in, med så många lag inblandade? Det är väl just den senare delen som känns unik den här säsongen.

Efter ett par säsonger med dominanter längst upp i tabellen – då ofta Skellefteå AIK eller på senare år Växjö Lakers – känns det annorlunda den här säsongen. Det saknas självklar favorit inför SM-slutspelet och nu kan väl egentligen en handfull lag gå hela vägen. Så var inte direkt fallet 2018 när Växjö Lakers förlorade en match på hela slutspelet. Bisarr överlägsenhet.

Men det lag som ser ut att ha bäst möjligheter att knipa ett efterlängtat SM-guld den här våren är norrländska Luleå Hockey. Efter sju sorger och sjuttioelva bedrövelser verkar allting ha fallit på plats den här säsongen. Nu är bara frågan om laget kan hålla det hela vägen in i mål.

I den här matchen väntar Linköping och det är en match som hemmalaget, med sin urstarka defensiv, ska kunna vinna. Ett par vinster till är precis vad som behövs för att säkra serievinsten. Det ska inte underskattas att få ha hemmaplansfördel hela vägen in i mål den här säsongen.

Ett oförändrat recept

Då ska sägas att utgångsläget just nu är betydligt tyngre för Linköping, som inför den här omgången ligger utanför slutspelet och ser ut att missa för första gången på länge. Det vore en ordentlig missräkning. Det är tre poäng upp till Brynäs (räcker) och ytterligare tre till HV71. Då krävs förmodligen tre raka vinster för att det här ska kunna gå.

Med det sagt åker man inte upp till Luleå med en för offensiv inställning då det straffar sig snabbt mot ett så omställningsskickligt lag. Här gäller det att försöka hålla ner siffrorna och vinna på att marginalerna är på ens sida. Det är snarare det sätt som vi hade valt.

Luleå är ett ruskigt starkt defensivt lag och vi ser ingen anledning till att laget förändrar sin approach.

Under 4,5 mål (ordinarie tid) spelas till hela 1,89 gånger krämen hos Betsson.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 2500 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Under 4,5 mål (ordinarie tid)
Odds:  1,89 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betsson
Spelstopp:  15:15, lördag 9/3
TV:   cmorelive logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen: