Speltips inför Luleå – Skellefteå 24/1: Norrländskt möte

Simon Pålsson Publicerat: 24 januari 2019

Derbydags på norrländsk mark och för personer med hockeyintresse bör det här vara en match som sticker ut lite extra med tanke på vad som brukar ske.

Annons:

Det är dags för norrländskt möte med en extra krydda och som vanligt är förväntningarna uppskruvade inför den här matchen. Rivaliteten vet vi om sedan tidigare och nu står också viktiga poäng på spel i den synnerligen jämna SHL-tabellen. Rikta blickarna mot Luleå!

Det är som bekant hemort för det lag som just nu toppar tabellen och som med sina 62 inspelade poäng har tiotalet poäng till godo på sista slutspelslaget. Det faktum att tabellen är så jämn gör att mycket kan hända på kort tid, men att Luleå skulle tappa gentemot så många lag att de på något sätt inte skulle ta en direktplats till slutspelet – alltså topp 6 – känns föga troligt.

Med det sagt fortsätter laget såklart väldigt gärna på den inslagna vägen, det vågar vi lova. Formen har varit väldigt god sista månaderna och nu handlar merparten om närmsta tiden om att verkligen pricka formen inför avgörandets stunder. Det är då det gäller på allvar.

Alltid jämna derbyn

Det går – om vi är lite generösa – att kalla det här en typ av derby och med alla matcher som har den där lilla extra kryddan av rivalitet finns det andra förväntningar. Det blir också en viss typ av matcher i sådana möten, inte minst i norrländska sådana. Här finns det mycket prestige i potten.

Senast bortavann Luleå HF med 1-0 i november månad, men i övrigt har Skellefteå hat lite bättre siffror i inbördes mötena sista säsongerna. De tär värt att ha med sig. Vanligtvis blir det hur som helst väldigt tätt.

På senare tid har båda lagen visat prov på fin form. Därför räknar vi med fina insatser från båda håll.

Jämn, tätt och tufft – då kan det bli oavgjort. Det spelas till 4,05 gånger insatsen hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få nya bonusen!

Annons:

Speltips:

Speltips:  X (oavgjort)
Odds:  4,05 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard
Spelstopp:  19:00, torsdag 24/1
TV:   cmorehockey logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen: