Speltips inför Malmö Redhawks – Brynäs 28/1: Tufft möte

Simon Pålsson Publicerat: 28 januari 2020

Malmö Redhawks måste gälla som favoriter inför det så viktiga hemmamötet med Brynäs IF i SHL.

Annons:

Det är tisdag och det brukar innebära en rad matcher från SHL, men just den här veckan har man valt att skruva lite på schemat och inte lägga mer än två matcher. Det är lag som halkat lite efter i spelschemat och som nu behöver spela ytterligare en match för att hamna i fas med övriga tabellen.

Med snart två tredjedelar spelade av grundserien börjar det bli tydligt vilka lag som ska blanda sig i slutspelsplatserna på allvar – och vilka lag som antingen får stänga igen säsongen tidigt eller helt enkelt försöka rädda kontraktet via kvalserien.

Två lag som har siktet inställt på slutspelet, men som inte är helt givna där än, är Malmö Redhawks och Brynäs IF. Det sistnämnda laget gick in i säsongen med förhoppningar om att ta en av topplaceringarna tidigt, men så har det inte blivit.

Med 44 inspelade poäng på 36 omgångar har man inte mäktat med ett poängsnitt som förtjänar en slutspelsplats, men faktum är att det trots allt bara är sex poäng upp till en åttondelsfinal. Det kan alltså hända mycket. Två vinster hit eller dit och plötsligt är man uppe på den åtråvärda tiondeplatsen.

Annons:

En målfest i Malmö Arena

Om vi ser till hemmalaget Malmö Redhawks har inte heller deras säsong varit strålande, och i det fallet handlar det främst om att man har en så otroligt ojämn nivå i sina prestationer. Stundtals radar man upp vinster och har positiv energi i laget, men sen dippar det och då dippar det ofta ordentligt.

Det har inte heller varit något succéår vad gäller ekonomin eller publiken i Malmö Arena. Det visar sig på sviktande publiksiffror och tålamodet tryter redan nu. Är Malmöpubliken lite väl kräsna? Det var trots allt ett bra tag sedan Malmö Redhawks var ett topplag på allvar.

Hur som helst har man sju poäng till godo på Brynäs IF och lyckas man vinna den här matchen skaffat man sig en säkerhetsbuffert neråt i tabellen. Tio poäng att försvara med en tredjedel kvar av grundserien ska man klara av.

Med det i åtanke tror vi att Malmö Redhawks går stenhårt offensivt här. Brynäs å sin sida har en helt okej form och har visat att man kan göra mål, om än inte utan att släppa in lite för många bakåt.

Över 5 mål (asian handicap) spelas till 1,90 gånger såsen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 2 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Över 5 mål (asian handicap)
Odds:  1,90
Bolag: Unibet
Spelstopp: 19:00, tisdag 28/1
TV:  cmorelive logo
Stream:  cmoreplay logo

 
Annons:


Annons: