Speltips inför Malmö Redhawks – Färjestads BK 5/12: Målspel i SHL

Simon Pålsson Publicerat: 5 december 2019

Det blir fullt fokus på målmarknaden som gäller inför mötet mellan Malmö Redhawks och Färjestads BK i SHL torsdagen den 5 december 2019.

Annons:

Det är torsdagsdags och precis som traditionen säger är det full omgång som gäller i SHL. För vår del innebär det fokus på två matcher, där det ena mötet spelas mellan Malmö Redhawks och Färjestads BK. Det allra mesta pekar på att det här ska bli en match i målens tecken och publiken som strömmar till Malmö Arena har nog alla förväntningar på att få se en hel del mål.

Inför den här säsongen har Malmö Redhawks byggt om stora delar av truppen och man kan väl konstatera att det inte riktigt fallit så väl ut som man hade hoppats på. Det har funnits ett par säsonger på raken nu när man har känt att skåningarna har någonting på gång. I takt med att andra stora klubbar underpresterat lite har det funnits ett hålrum att fylla, men det har man inte riktigt lyckats med i Malmö Redhawks.

Som läget är i tabellen nu riskerar man också att missa slutspelet. Just nu ligger man som nia och går mot ett kvalspel för att få spela slutspel, men det är bara fem poäng ner till att missa slutspelet helt. Det är såklart mycket kvar att spela om och det kommer hända saker, men Malmö Redhawks har inte ens lyckats befästa sin position som ett säkert slutspelslag den här säsongen. Det är ett underbetyg.

Annons:

Färjestads BK blir giftiga

Ett lag som däremot har imponerat under stora delar av säsongen är Färjestads BK, vars trend pekar rakt uppåt sista säsongerna. Efter ett par lite mer trevande säsonger har man hittat rätt i hela organisationen. Det gör att man åter är en maktfaktor värd att räkna med.

Som läget ser ut just nu ligger man trea i den totala tabellen i SHL med 43 poäng på 22 omgångar. Det är både ett bra facit och en bra poängskörd att luta mot. En stor anledning till att man varit så starka är offensiven, där flertalet enskilda spelare varit totalt dominanta. Ett par namn kan också benämnas som hela seriens bästa spelare hittills. Det är en viss svaghet att man är så beroende av sådana spelare, men det är såklart en styrka så länge de finns kvar i laget och är tillgängliga. Det ger en spets som många andra saknar.

Marcus Nilsson imponerar allra mest som ledare i poängligan med sina 24 poäng, men kollegan på forwardspositionen Michael Lindqvist är inte mycket sämre med 22 poäng och skytteligaledning med sina 10 mål.

Vår känsla är att vi står inför en offensiv match här då det är två offensivt starka lag. Malmö Redhawks är också ganska svaga i sin defensiv och det kan tala för att Färjestads BK ganska lätt gör ett målmässigt avtryck här. Det kan vi nog räkna med.

Över 5 mål (asian handicap) spelas till 1,62 gånger krämen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 2 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Över 5 mål (asian handicap)
Odds:  1,62 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp:  19:00, torsdag 5/12
TV:   spoartkanalen logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

 
Annons: