Speltips inför Malmö Redhawks – Frölunda 29/3: Nu blir det pyspunka

Simon Pålsson Publicerat: 29 mars 2019

Frölunda är klara favoriter inför avslutningen på kvartsfinalen mot Malmö Redhawks. Sätter laget spiken i kistan redan den 29 mars?


Annons:
Hos SHL:s officiella bettingpartner Betsson får läsare hos Spelbloggare.se en unik välkomstbonus om 100% upp till 2 500 kronor. Hämta den här!

Annons:

2-1 på resultattavlan efter två spelade matcher, men känslan är skillnaderna i kvalité mellan Malmö Redhawks och Frölunda är större än så. Det som på senare år vuxit fram till lite av ett rivalmöte ser den här gången ut att bli betydligt mer ensidigt. Då baserat på spelet efter tre spelade matcher.

Malmö Redhawks ska såklart vara nöjda med att ha tagit en vinst hittills och även fall det satt långt inne är den såklart värd lika mycket som storvinsterna som Frölunda tagit i den här matchserien. Är det någonting som skåningarna är bra på att är det att ruska av sig sina förluster, resa sig och sedan ge igen med full kraft.

Det var bland annat det som präglade förra årets kvartsfinal mellan lagen, en tillställning över sex tillfällen som slutade med att Frölunda åkte ut och Malmö Redhawks tog sig till semifinal där skåningarna sedan föll med god marginal. Den här gången känns det – tyvärr får vi väl säga som neutrala åskådare – som att skillnaderna mellan lagen blivit större. Och det är sannerligen inte till Malmö Redhawks fördel.

Spiken i kistan – nästan

Frölunda har alltså med sig 2-1 i matcher och kliver därmed in med en avslappnad inställning till fredagens möte nere i Malmö. En förlust hade inte varit hela världen. Då kan göteborgarna fortfarande se till att döda det här på hemmaplan då det i teorin återstår två hemmamatcher.

Men baserat på hur spelet har sett ut – där Frölunda vunnit båda sina matcher med god marginal utan att Malmö Redhawks haft någon chans – finns det få saker som talar för skåningarna här. Det går också att ställa stora frågetecken kring deras defensiva arbete, som i våra ögon varit lätt parodiskt stundom. Det här blir inte säsongen då Malmö Redhawks äntligen utmanar om ett SM-guld igen.

Nej, här tror vi snarare på lite av en spik i kistan från bortalaget. En vinst skulle ge 3-1 och då ska det mycket till för att det här ska leva vidare när helgen är slut.

Frölunda vinner (inklusive övertid) spelas till 1,82 gånger såsen hos Betsson.

Annons:
  Rygga spelet hos Betsson – Få upp till 2500 kr unik bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Frölunda vinner (inklusive övertid)
Odds: 1,82 (Jämför alla odds)
Bolag: Betsson
Spelstopp:  19:00, fredag 29/3
TV:  cmorehockey logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen: