Speltips inför Malmö Redhawks – HV71 21/12: Segerreceptet är funnet

Simon Pålsson Publicerat: 21 december 2019

HV71 föll med 4-1 på hemmaplan för några dagar sedan, men får man revansch i bortamötet med Malmö Redhawks i SHL?

Annons:

Julen nalkas och till skillnad från den engelska fotbollen, som i mångt och mycket är unik i ett europeiskt perspektiv, kommer inte den svenska högstaligan i hockey att köra vidare under julledigheten. Faktum är att matchen mellan Malmö Redhawks och HV71 är den sista innan jul- och nyårsperioden för alla lagen i SHL. Det här är en match som man har fått klämma in.

Men det är trots allt tre dagar kvar till julafton och än finns ingen anledning att förvänta sig en julmättnad. Här tror vi snarare att spelarna i båda lagen gärna spelar en sista match för att stänga igen butiken på ett bra sätt.

Malmö Redhawks har som bekant haft en stökig inledning på säsongen, men ser ut att vara ett slutspelslag om det fortsätter i ungefär den här takten. Problemet är att laget är otroligt svaga vad gäller att hitta en jämnhet i sina prestationer. Det gör att man är svåra att lita på. Vinner man verkligen matcherna som man på pappret ska vinna? Nej, inte alltid.

Med det sagt är trenden sämre i HV71, även fall man är ett lag som ligger tio poäng före Malmö Redhawks. Det kändes länge som att man skulle vara ett topplag med direktplats till SHL, men nu vet vi inte om vi får omvärdera den åsikten ännu en gång.

Annons:

Lördagsmatch är drömmen

Från den sportsliga organisationen i Malmö Redhawks har man länge varit öppna med att det allra bästa för klubben är att få spela sina matcher på hemmaplan lördagseftermiddagar. Redan klockan 15:15 är det många barnfamiljer och andra som har tid att komma på matcherna i Malmö Arena – varpå det också blir en högre publiksiffra med ett bättre tryck.

Nu spelar man dessutom mot ett klassiskt motstånd som i sig kommer att locka en del publik, samtidigt som Malmö Redhawks alltså vann borta mot HV71 med klara 4-1 så sent som förra veckan. Det i sig lär få en del besökare att komma till Malmö Arena och Hyllie bara för att stötta laget i hopp om en vinst. Dessutom vann man matchen mot Djurgården med hela 4-0 senast.

Nu ska man inte överdriva betydelsen av ett sådant stöd, men vår känsla är att det plötsligt blåser lite mer positiva vindar kring Malmö Redhawks. Det är däremot en viktig sak att ha med sig. Nu ska också sägas att man efter vinsten mot HV71 senast visade att man är ett bättre lag än vad HV71 är just nu. Om man kan fortsätta att visa det känns det lovande inför lördagens match också.

Därför placerar vi en peng på att Malmö Redhawks vinner draw no bet (pengarna tillbaka vid oavgjort) till 1,74 gånger insatsen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 2 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Malmö Redhawks draw no bet
Odds:  1,74 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp: 15:15, lördag 21/12
TV:   cmorehockey logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

 
Annons: