Speltips inför Malmö Redhawks – HV71 28/2: Undermålig form

Simon Pålsson Publicerat: 28 februari 2019

Det speltips vi dukar upp inför SHL-matchen mellan Malmö Redhawks och HV71 torsdagen den 28 februari bottnar i båda lagens minst sagt svaga form.

Annons:

SHL är tillbaka med en fullmatad omgång på torsdagskvällen. Det är en gammal trevlig tradition som ser ut att fortsätta hela vägen in i mål även den här våren. Det gör också att det finns en rad matcher att välja bland den här torsdagen, men visst finns det något visst i mötet mellan Malmö Redhawks och HV71?

Det här är nämligen två lag som båda visat upp en direket undermålig form en längre tid nu och som inte verkar ha varit vakna efter landslagsuppehållet i början av februari månad. Det har tagit hårt på båda lagen – oklart varför – något som inte minst visar sig i resultaten.

Det här får konsekvenser i tabellen där HV71 nu ligger på sjätteplatsen med 70 poäng, tre poäng och tre placering före Malmö Redhawks. Oroväckande nog är det bara sju respektive fyra poäng ner till missad slutspels i det getingbo som slutspelsjakten nu har blivit i SHL-tabellen. Om formen fortsätter så här risigt kan det bli tungt för båda lagen.

Vilka ska vi backa?

Problemet inför den här matchen är svårigheten att hitta ett lag som känns okej att backa. Formen är helt enkelt inte bra nog för at något av lagen ska kännas som lämpliga favoriter eller vinnare av själva matchen. Malmö Redhawks har en klar fördel av att kunna spela inför sin egen hemmapublik, men räcker det?

Skåningarna har bara vunnit två av sina nio (!) senaste matcher och har stora problem med målskyttet. Endast en gång i februari har laget gjort mer än två mål i en match. Det gör det svårt att verkligen ta kommandot i matcherna.

HV71 har en vinst på sina sex senaste och det var mot ett skadesargat Brynäs. I övrigt förlorar laget gång på gång numera, även fall det ofta är relativt jämna matcher.

Här känns det som att båda lagen är lite för trubbiga för att vinna. Det öppnar för ett rakt spel på 1×2-marknaden.

X (oavgjort) spelas till 4,15 gånger krämen hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – 500 kronor omsättningsfritt!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  X (oavgjort)
Odds:  4,15 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard
Spelstopp:  19:00, torsdag 28/2
TV:   (Jämför alla odds)
Stream:   (Jämför alla odds)

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen: