Speltips inför Malmö Redhawks – Luleå 21/12: Toppmöte

Simon Pålsson Publicerat: 20 december 2018

Det går inte att klaga på spänningen inför mötet mellan topplagen Malmö Redhawks och Luleå HF i SHL. Frågan är om matchen kan leva upp till förväntningarna?

Annons:

SHL har stuvat om lite i spelordningen och speldagarna, varpå det nu vankas full omgång på en fredag. Det är å andra sidan en synnerligen trevlig aptitretare som då väntar inför helgen. Därmed tänker vi inte protestera nämnvärt.

Ett möte som sticker ut på fredagen är matchen nere i den skånska huvudstaden, där Malmö Redhawks alltså får besök av topplaget Luleå. Det här är två lag som ofta spelar synnerligen intressanta matcher mot varandra där det ofta slutar jämnt, tätt och med uddamålsvinst åt något håll (antingen efter förlängning eller efter full tid). Det gör att förväntningarna nu är uppskruvade.

Malmö Redhawks har sett starka ut på hemmaplan den här säsongen men skåningarna har stora problem med att vinna sina matcher. Å andra sidan är de fortsatt svårslagna och brukar ta sig till vinst först efter förlängning. Det slutar med andra ord ofta oavgjort. Malmö Redhawks är det lag i toppen som spelat klart flest matcher som slutat lika. Det är ingen slump.

Spel på 1×2-marknaden

Ett av höstens största utropstecken och allt mer intressanta lag är utan tvekan Luleå. Efter att i flera säsonger varit ett lag som brottats lite med sin egen identitet har det nu slagit väl ut för laget – både offensivt och defensivt. Det är bara Djurgården och Färjestad BK i hela serien som har gjort fler mål. Ett sällan skådat målskytt. Dessutom är Luleå det allra mest målsnåla laget vad gäller insläppta mål i hela SHL.

Den starka statistiken gör också att säsongsinledningen har varit synnerligen god i termer av poäng. Efter snart halva grundserien avklarad ligger laget i topp av tabellen. Det här kan med andra ord äntligen bli året då Luleå finns med i beräkningarna på allvar.

Mot Malmö Redhawks blir det dock tufft och trots att vi håller gästerna som knappa favoriter tror vi på en tät historia, som det brukar bli mellan lagen.

X (oavgjort) spelas till 4,15 gånger krämen hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få 200% upp till 1 000 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips:  X (oavgjort)
Odds:  4,15 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard
Spelstopp:  19:00, fredag 21/12
TV:   [cmorelive5]
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen: