Speltips inför Malmö Redhawks – Mora IK 5/3: Målspel väntar

Simon Pålsson Publicerat: 4 mars 2019

Speltipset inför tisdagens möte mellan Malmö Redhawks och Mora IK i SHL bottnar i det faktum att båda lagen sett starka ut offensivt på senare tid.


Annons:
Ni har väl inte missat att hämta en bonus hos SHL:s huvudsponsor, Betsson? Hämta dina 2 500 kronor här!

Annons:

Då är det tisdag och som vanligt innebär det en handfull matcher från SHL. Nu börjar iv äntligen närma oss den delen av året som blir intressant på allvar, vilket inte minst märks i striderna om slutspelsplatserna. Har det någonsin varit så här himla jämnt som det är den här säsongen? Det känns faktiskt tveksamt.

Å andra sidan ska sägas att verkligheten är en annan för Mora IK, som 47 omgångar in i säsongen ligger näst sist och därmed riskerar att behöva spela kvalspel för att hålla sig kvar. Tungt värre. Det är i skrivande stund åtta poäng upp till Örebro HK på säker mark och det är ju dit laget tar sikte. Men för att det ska bli verklighet krävs ett par riktigt starka avslutande veckor här.

Det finns faktiskt en del som talar för att det här kan gå vägen. För en gångs skull är det relativt glada miner inom Mora IK just nu, med imponerande resultat i SHL på senare tid. Än mer lovande är att spelet ser allt bättre ut.

På senare tid har Mora IK faktiskt vunnit såväl mot . Färjestad som Brynäs. Faktum är också att laget gjort minst tre mål i tre raka matcher. De tär någonting skönt att ha med sig inför det här mötet.

Mycket talar för mål

Med andra ord är det ett offensivt formstarkt bortalag som gästar Malmö Arena på tisdagskvällen. Detta samtidigt som vi kommer att få sett hemmalag som inför sin egen hemmapublik i stort sett alltid går för att vinna. Det leder ofta till intressanta möten.

I slutet av januari vann Malmö Redhawks exempelvis med 5-1 hemma mot Mora IK i en sådan match. Den här gången tror vi att gästerna har bättre möjlighet att störa.

Malmö Redhawks kommer också med två vinster i bagaget, mot HV71 och senat mot Linköping. Formen är fortsatt ett litet frågetecken – det läcker för mycket bakåt – men det mesta pekar på att laget spelar slutspel senare i vår.

Över 4,5 mål spelas här till 1,69 gånger såsen hos Betsson.

Annons:
  Rygga spelet hos Betsson – Få 2 500 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Speltips:

Speltips:  Över 4,5 mål
Odds:  1,69 (Jämför alla odds)
Bolag: Betsson
Spelstopp:  19:00, tisdag 5/3
TV:    (Jämför alla odds)
Stream:    (Jämför alla odds)

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen: