Speltips inför Malmö Redhawks – Örebro HK 14/3: Käppar i hjulet

Simon Pålsson Publicerat: 14 mars 2019

Betsson bjuder på ett trevligt odds som vi utnyttjar i vårt speltips inför mötet mellan Malmö Redhawks och Örebro HK i SHL: sista omgång.


Annons:
Hos SHL:s officiella bettingpartner Betsson får ni en välkomstbonus om 100% upp till 2 500 kronor. Hämta den här!

Annons:

Då är vi framme vid det som är den allra, allra sista omgången i årets SHL-grundserie. Efter en lång säsong har avgörandet kokat ner till en sista match och det står nu otroligt mycket på spel för ett gäng lag i serien. Allra mest handlar det om kampen om den sista slutspelsplatsen.

Med en enda match kvar att spela är det tre lag som kan sluta på placering nummer 10 i tabellen och därmed gå till åttondelsfinal, en fas av säsongen som börjar redan på lördag. Just nu har Örebro HK bäst utgångsläge medan Brynäs IF och Linköping skuggar tätt bakom. Faktum är att Brynäs IF har precis samma poäng som Örebro HK, men att målskillnaden alltså talar för ÖHK.

I sin sista match spelar laget borta mot Malmö Redhawks och det som krävs är en vinst efter ordinarie tid för att slutspelsplatsen ska vara säkrad. Men oroväckande nog såg laget lite krampaktiga ut i tisdagens möte med nästjumbon Mora IK, en match som vi trodde att de skulle vinna enkelt. Nu blev det i för sig så till slut (hela 4-1 skrevs slutresultat till) men då låg laget ändå under med 1-0 efter mer än en period spelad. Det finns alltså vissa frågetecken kring formen.

Båda lagen har någonting att spela för

I tisdags spelade Malmö Redhawks ett tungt Skånderby mot Rögle BK – säsongens stora utropstecken i SHL som nu är tillbaka i slutspelet för första gången på 25 säsonger – där malmöiterna vann med klara 3-0 efter en stark insats. Det gör att laget inför sista omgången kan gå direkt till kvartsfinal om de tar sig förbi Skellefteå AIK. Då krävs vinst i sist aomgången för att det ska vara möjligt. Räkna därför med att hemmalaget går för vinsten här.

Oavsett om Malmö Redhawks lyckas ta sig upp på en sjätteplats eller inte vill skåningarna såklart avsluta grundserien på bästa sätt för att få med sig energi inför slutspelet. Det drar igång – om det vill sig illa – redan på lördag och då finns det inget utrymme för dålig form eller ett par svaga insatser. Då måste laget vara på hugget direkt.

Med två lag som så tydligt vill vinna matchen finns det bra läge för ett målspel. Det här är också två lag som snarare har sina styrkor offensivt än defensivt.

Över 4,5 mål (ordinarie tid) spelas till 1,75 gånger såsen hos Betsson.

Annons:
  Rygga spelet hos Betsson – Få upp till 2500 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Över 4,5 mål (ordinarie tid)
Odds:  1,75 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betsson
Spelstopp:  19:00, torsdag 14/3
TV:   cmorehockey logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen: