Speltips inför Malmö Redhawks – Rögle BK 12/3: Skånederby

Simon Pålsson Publicerat: 11 mars 2019

Rögle BK är tillbaka i SM-slutspelet efter 25 år och möter nu Malmö Redhawks i den näst sista grundseriematchen. Mötet spelas på tisdagskvällen.


Annons:
Hos Betsson får ni en välkomstbonus om 100% upp till 2 500 kronor. Hämta den här!

Annons:

Med två omgångar kvar att spela står det redan klart att vi får två skånska inslag i SM-slutspelet. Det rör sig dels om Malmö Redhawks – fullt väntat såklart – men också överraskningen Rögle BK. Det får väl ändå betecknas som säsongens kanske mest positiva överraskning? Inte minst sett till den lite dystra inledningen på säsongen.

Men faktum är att Rögle BK är en förening och ett lag som har gjort många rätt på sistone. Sportchefen Chris Abbott har fått snurr på saker och ting, samtidigt som laget har behållit sin tydliga identitet. Det är fortfarande en rätt jobbig bortaresa för många lag när de behöver ta sig till Ängelholm. Den speciella stämningen gör matcherna speciella till sin karaktär.

Men på tisdagen väntar ett Skånederby som inte tar rum i Ängelholm utan betydligt längre söderut. Malmö står värd för det som blir säsongens sista Skånederby, åtminstone vad gäller grundserien. Med tanke på att båda lagen redan är vidare handlar det snarare om prestige än någonting annat här.

Alltid två jämna lag

Faktum är också att Rögle BK är klara för sitt första slutspel på hela 25 (!) säsonger, varpå det råder stor optimism kring laget. Det tror vi gör att de nu kan ta sig till Malmö med goda förhoppningar om en bortaseger.

Skånederbyna har i många år haft en tendens att leva sitt egna liv, lätt oberoende av ställningen i tabellen. Den här säsongen skiljer det bara en poäng mellan lagen och med två omgångar kvar borde båda lagen ha en reell chans att ta sig uppnå en sjätteplats, som innebär direkt kvalificering till kvartsfinalerna i SM-slutspelet.

Men tabellen talar sitt tydliga språk och det är att det här är två synnerligen jämna lag. Formen är inte heller särskilt ojämn, utan även där är det jämnt mellan lagen. Med några dagar kvar till starten på slutspelet tror vi att båda lagen lägger sig an med en lite mer försiktig approach.

X (oavgjort) spelas till 4,25 gånger krämen hos Betsson.

Annons:
  Rygga spelet hos Betsson – Få upp till 2500 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  X (oavgjort)
Odds:  4,25 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betsson
Spelstopp:  19:00, tisdag 12/3
TV:   cmorehockey logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen: