Speltips inför Malmö Redhawks – Rögle BK 6/12: Skånederby

Simon Pålsson Publicerat: 6 december 2018

Det finns ett skånskt derby på torsdagens meny från SHL och det tackar vi såklart för. Malmö Redhawks och Rögle BK gör upp om tre viktiga poäng.

Annons:

Det är åter dags för det som är grundseriens kanske roligaste match för den neutrala åskådaren. Skånederbyt mellan Malmö Redhawks och Rögle BK har en återkommande förmåga att inte bara bjuda på spännande underhållning utan också en hel del mål.

På ena sidan står ett Malmö Redhawks som efter två raka tävlingsförluster nu vill studsa tillbaka in i vinnarspåret igen. Laget har haft en ganska stark inledning på säsongen och dånar såklart mot en slutspelsplats. Det är också bara två poäng upp till andraplatsen i tabellen och förmodligen siktar Malmö Redhawks på hamna bland de bästa lagen för att ha så bra förutsättningar som möjligt inför slutspelet.

mot Rögle BK har Malmö Redhawks som bekant spelat ett par riktiga holmgångar på sistone och inte minst på hemmaplan brukar det gå bra. 2017 vann laget med 4-0 och 5-0 i de två mötena i Malmö Arena. Annars brukar det ofta bli målrikt åt båda håll.

Rögle BK är att räkna med

Under den inledande SHL-månaden var känslan att Rögle BK skulle få det riktigt tungt den här säsongen och laget var fast förankrade i bottenstriden. Men därefter har skåningarna rest sig och verkligen tagit tag i säsongen, någonting som gör att slutspelsplatsen nu hägrar.

Med det sagt är formen nu i december månad aningen sämre med tre förluster på de fyra senaste. Det har gjort att anstormningen mattats av lite, men samtidigt är Malmö Redhawks bara tre poäng upp i tabellen. Det går med andra ord att avancera ordentligt fram till jul för RBK.

De skånska derbyna har en tydlig tendens att bjuda på mål och det förväntar vi oss händer igen.

Över 4,5 mål spelas till överraskande höga 1,91 gånger krämen hos Betser.

Annons:
  Rygga spelet hos Betser – Få 100 kronor omsättningsfritt!

Annons:

Speltips:

Speltips:  Över 4,5 mål
Odds:  1,91 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betser
Spelstopp:  19:00, torsdag 6/12
TV:   cmorehockey logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen: