Speltips inför Mora IK – Leksands IF 28/3: Slaget om Siljan 3.0

Simon Pålsson Publicerat: 28 mars 2019

Rivalmöte och direktkval till SHL. Det går inte att klaga på spänningen inför första mötet mellan Mora och Leksand den 28 mars. Läs vårt speltips för mer kött på benen.


Annons:
Hos SHL:s officiella bettingpartner Betsson får läsare hos Spelbloggare.se en unik välkomstbonus om 100% upp till 2 500 kronor. Hämta den här!

Annons:

Då är det alltså åter dags för Slaget om Siljan för att avgöra vilket lag som tar den sista (eller näst sista, beroende lite på hur den andra playoffmatchen till SHL går) platsen i nästa års upplaga av SHL. För tredje året i rad är det rivalerna Mora IK och Leksands IF som gör upp om en plats i svenska högstaligan.

Förra året vann som bekant Mora IK och därför har laget spelat i SHL under säsongen, samtidigt som Leksands IF haft det klart tyngre i Hockeyallsvenskan. Där slutade laget varken etta eller tvåa och fick därför ta vägen via kvalserien för att sedan ta sig till playoff mot AIK. Efter vinst med 2-0 i matcher är laget nu framme vid playoff till SHL.

Det röriga systemet i all ära, men nu är vi faktiskt framme vid det som är årets höjdpunkt. Nu är det bäst av sju matcher som gäller för både kvalspelet och slutspelet i SHL, någonting som gör att vi kan sätta tänderna i intressanta match-ups.

Full fart framåt direkt

Det faktum att matcherna alltså spelas i bäst av sju möten gör att det inte är samma enorma press på lagens axlar redan i det första mötet. Det finns sex ytterligare försök att rätta till ett eventuellt snedsteg. Det gör också att riskminimeringen inte tenderar att hamna i fokus.

I grunden är det här två offensivt starka lag och om vi ska hitta brister, för sådana finns faktiskt i såväl Mora IK som Leksands IF, är det snarare defensiven. Mora IK var under perioder av SHL-säsongen lite av en slagpåse när de vägde alldeles för lätt. Leksands IF var å sin sida ojämna, men ser ut att ha toppat formen nu under den avgörande fasen av säsongen.

På senare tid har båda lagen öst in mål och här tror vi att det blir fullt fart framåt i rivalmötet.

Över 4,5 mål (ordinarie tid) spelas till 1,78 gånger såsen hos Betsson.

Annons:
  Rygga spelet hos Betsson – Få unik bonus upp till 2500 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Över 4,5 mål (ordinarie tid)
Odds:  1,78 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betsson
Spelstopp:  19:30, torsdag 28/3
TV:   tvtolv logo spoartkanalen logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen: