Speltips inför Mora IK – Leksands IF 5/4: Potentiellt avgörande

Simon Pålsson Publicerat: 4 april 2019

Slaget om Siljan kan vara framme vid sitt avgörande i kvalet till SHL. Mora och Leksand gör upp fredagen den 5 april och här är speltips.


Annons:
Hos SHL:s officiella bettingpartner Betsson får du just nu en välkomstbonus om 100% upp till 1000 kronor. Hämta den här!

Annons:

För tredje säsongen i rad avgörs alltså Slaget om Siljan som ett direktkval mellan Mora och Leksand om en plats i SHL. Förra säsongen gick Mora segrande ur striden och har därmed spelat i SHL under hela den här säsongen, men nu känns det som att den tiden kan vara förbi. Är det äntligen dags för Leksand att återvända till svensk ishockeys finrum igen?

Faktum är att det verkligen ser ut så nu.

Efter fyra spelade matcher har Leksand 3-1 mot Mora och behöver därför bara vara en av kommande tre kvalmatcher för att vara tillbaka i SHL igen. Som staden, klubben, supportrarna och inte minst spelarna har längtat efter den dagen.

Men än återstår lite jobb att göra. Det behövs en seger till och självklart vill Leksand trycka in spiken i kistan – gärna med full kraft – så tidigt det bara går. Redan nu har laget en seger med sig från bortamötena, hela 5-3 i premiären. Går det att återupprepa det?

Ett givet målspel

Den här matchserien har öppnats i ett sjuhelvetes tempo med väldigt offensivt inriktade matcher där båda lagen har gått stenhårt på att göra mål, med hög press och stora risker i sitt spel. Det har inte sällan resulterat i lite för enkla målchanser åt det andra laget och flera av målen kommer till på omställningar.

Lite annorlunda såg det ut senast när Leksand vann med knappa 2-1 efter tre raka målfester till matcher. Karaktären på den tillställningen var klart mer försiktig. Det handlar väl delvis om att allvaret nu är uppskruvat på helt nya nivåer och lagen blir plötsligt rädda för att förlora på ett sätt som de inte riktigt har varit tidigare.

Nu har Leksand dessutom allting i egna händer, varpå vi tror att laget åker till Mora med förhoppningen om att göra livet surt för hemmalaget. Mora å sin sida tar inga större risker, utan vill sänka riskerna, minska antalet målchanser för gästerna och verkligen göra det trångt. Nu är ångestnivån uppskruvad och rimligen bör det leda till en något mer tillknäppt match.

Under 5,5 mål spelas till 1,75 gånger såsen hos Betsson.

Annons:
  Rygga spelet hos Betsson – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Under 5,5 mål
Odds:  1,75 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betsson
Spelstopp:  19:30, fredag 5/4
TV:   tvtolv logo cmorehockey logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen: